Na co použít výkladový slovník?

Datum: 03.06.2010

Ve věku informací, zkratek, pojmů a terminologie se vám nejednou stane, že narazíte na slovo, kterému nerozumíte. Můžete samozřejmě použít google, ale nejlepší volbou je využít výkladový slovník. A co takový výkladový slovník nabízí?

Výkladový slovník je vlastně databází pojmů, převážně cizích, u kterých je vysvětlení.

Výkladový slovník může být zaměřen na určitou oblast (například IT, lékařství, biologii, atd.) nebo může být obecný. V takovém výkladovém slovníku byste měli nají vysvětlení k základním pojmům.

Výkladový slovník

Kde výkladový slovník hledat?

V dnešní době existuje celá řada výkladových slovníků, jak v elektronické podobě, tak v knižní. Nejednoduší je ale využít elektronický výkladový slovník, kde zadáte svůj dotaz a okamžitě dostanete odpověď. Výkladový slovník najdete jednoduše zadáním dotazu „výkladový slovník“ do vyhledávače.

Zkušenosti s výkladovými slovníky

A jaké jsou moje osobní zkušenosti s výkladovým slovníkem? Protože jsem již několikrát potřeboval na internetu najít vysvětlení pojmu, kterému jsem nerozuměl, vyzkoušel jsem několik verzi výkladového slovníku. Respektive několik stránek, které výkladový slovník nabízí. Musím ale říci, že ne úplně všechny odpovědi na můj dotaz byly relevantní. Některý výkladový slovník pojem neznal vůbec. Proto se opravdu vyplatí vyzkoušet více výkladových slovníků, než si vybere ten váš oblíbený.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.