O novou doménu .cloud je zájem v celém světě

Datum: 25.05.2016
Praha 25. května (PROTEXT) - Česká republika je v počtu zaregistrovaných domén .cloud celosvětově šestá. Společnost INTERNET CZ, která na českém trhu působí pod značkou FORPSI a patří k největším tuzemským poskytovatelům internetových služeb, sdělila, že 5 % všech...
Praha 25. května (PROTEXT) - Česká republika je v počtu zaregistrovaných domén .cloud celosvětově šestá. Společnost INTERNET CZ, která na českém trhu působí pod značkou FORPSI a patří k největším tuzemským poskytovatelům internetových služeb, sdělila, že 5 % všech domén s koncovkou .cloud bylo zaregistrováno v České republice. Po třech měsících od uvolnění domény pro veřejnou registraci přesáhl počet registrovaných domén .cloud 50 tisíc. Česká republika je s pěti procenty z celosvětového počtu registrací na šestém místě. Další údaje poskytnuté italskou společností Aruba PEC, která je sesterskou společností INTERNET CZ a zároveň také oficiálním registrem domény .cloud ukazují, že nejvíce registrací zaznamenaly USA (11 746) a Itálie (6 881). Za nimi následují Kanada (6 289), Čína (5 702), Německo (3 981) a Česká republika (2 576). Čísla potvrzují, že využívání .cloud domény je již od počátku uvolnění domény pro veřejnou registraci celosvětovým trendem. Tuto doménu si zaregistrovali lidé ve více než 130 zemích včetně rozvíjejících se trhů jako Indie, Brazílie, Írán nebo Kazachstán. Mezi všemi novými doménami zaváděnými v posledních letech se tak .cloud zdá být jednou z nejúspěšnějších. Uživatelé internetu v České republice nezůstali pozadu. Cloud doménu si registrovali poskytovatelé cloudu a webhostingových služeb, poradci v oblasti IT, bloggeři, lidé z oblasti eCommerce, start-up společnosti, ale také velký počet soukromých osob. Během uplynulých dnů se hodně hovořilo například o portálu artik.cloud, který společnost Samsung věnuje rozvoji internetu věcí. Úspěšné celosvětové tažení domény .cloud začalo v listopadu 2014, kdy se společnosti Aruba podařilo získat status oficiálního registrátora domény .cloud v tvrdé konkurenci gigantů jako Amazon, Google a Symantec. Jaký význam bude tato nová generická doména mít, se ukázalo již v počáteční, tzv. Sunrise fázi, kdy si svou doménu zaregistrovali přední hráči na trhu jako Intel, Apple, Visa, Amazon, Bosh, Cisco, IBM, Microsoft, Facebook, Twitter a mnoho dalších. Vedle velkých jmen, se často hovoří také o velkém množství start-up společností, které si byly vědomy velké příležitosti, již nová doména nabízí. O společnosti INTERNET CZ INTERNET CZ, a. s., působí na trhu pod značkou FORPSI a patří k největším poskytovatelům internetových služeb na českém trhu. Je akreditovaným registrátorem domén a poskytovatelem hostingových a cloudových služeb. Jediným akcionářem společnosti INTERNET CZ, a. s., je italská společnost ARUBA S.p.A., která poskytuje služby datových center, webhosting, běžné i certifikované e-mailové služby (PEC) a registraci domén. Další informace o INTERNET CZ, a. s., a nabídce internetových služeb naleznete na adrese http://www.forpsi.org Kontakt: INTERNET CZ, a.s. Ilona Filípková Ktiš 2 ČESKÁ REPUBLIKA Email: ilona.filipkova@forpsi.com www.forpsi.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.