Už jen dva týdny pro autory se zdravotním handicapem

Datum: 09.02.2015
Praha 9. února (PROTEXT) - Ceny 7000, 5000 a 3000 korun převezmou 28. března v Kongresovém centru Praha na konferenci INSPO vítězové literární soutěže Internet a můj handicap. Ucházet se o ně mohou autoři se zdravotním postižením už jen do 22. února, kdy je uzávěrka 11. ročníku...
Praha 9. února (PROTEXT) - Ceny 7000, 5000 a 3000 korun převezmou 28. března v Kongresovém centru Praha na konferenci INSPO vítězové literární soutěže Internet a můj handicap. Ucházet se o ně mohou autoři se zdravotním postižením už jen do 22. února, kdy je uzávěrka 11. ročníku této soutěže, pořádané BMI sdružením. Soutěžní práce v libovolném literárním žánru může mít rozsah maximálně 600 slov. Autoři by v ní měli vyjádřit na základě vlastní zkušenosti, jak jim internet nebo telefon pomáhá vypořádat se se zdravotním postižením. Při hodnocení se bude přihlížet jak k literární úrovni textu, tak k obsahové zajímavosti. Do soutěže nebudou přijaty práce, které byly přihlášeny v předcházejících ročnících, jejich autoři se však mohou zúčastnit soutěže s novým příspěvkem. Příspěvek do soutěže opatřený poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději do 22. února 2015 na adresu info@helpnet.cz. Přihlášením do soutěže vyjadřuje autor souhlas s tím, že jeho dílo může být bezplatně zveřejněno ve sborníku konference INSPO, na portálu Helpnet.cz a popřípadě v dalších médiích, kterým budou nejlepší příspěvky poskytnuty. Kromě finančních cen od Ery čekají na další soutěžící v pořadí programy Zoner Photo Studio od společnosti Zoner Software, flash disky od AutoContu, knihy od nakladatelství Portál, sdružení Okamžik, Knihy iDNES, zvláštní ceny udělí časopisy Gong a Vozíčkář. O pořadí rozhodne hodnotitelská porota v čele se spisovatelkou Ivonou Březinovou. Novinkou 11. ročníku soutěže bude vytvoření videopozvánek tří vítězných autorů. Na konferenci INSPO dojde ke slavnostnímu vyhodnocení ještě dalších soutěží. Poprvé zde bude předána nová Cena Nadace Vodafone Rafael za ICT inovace pro důstojnější život lidí se zdravotním postižením, spojená s částkou 300 000 korun. Její uzávěrka je 17. února, podrobnosti jsou na inspo.cz/rafael. Na základě hlasování účastníků konference bude udělena cena 5000 korun za nejlepší expozici a stejnou částkou bude oceněna nejlepší přednáška v každé ze čtyř programových sekcí. Organizátorem již 15. ročníku konference o ICT pro osoby se specifickými potřebami INSPO je BMI sdružení, generálním partnerem Nadace Vodafone, partnery AutoCont, Era a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet. Kontakt: BMI sdružení Jaroslav Winter e-mail: winter@brezen.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.