Podvodné e-maily obsahují viry, varuje ASTERIE

Datum: 17.07.2014
Praha 17. července (PROTEXT) - V posledních několika dnech se opět rozmnožily případy podvodných e-mailů s falešným obsahem (zejména falešné exekuční výzvy k úhradě domnělého dluhu), které jsou odesílány z e-mailových adres různých (nic netušících) uživatelů. Část...
Praha 17. července (PROTEXT) - V posledních několika dnech se opět rozmnožily případy podvodných e-mailů s falešným obsahem (zejména falešné exekuční výzvy k úhradě domnělého dluhu), které jsou odesílány z e-mailových adres různých (nic netušících) uživatelů. Část těchto e-mailů měla být údajně rozesílána z e-mailové adresy asterie@asterie.cz. Společnost ASTERIE s.r.o., jako majitel uvedené e-mailové adresy, se od těchto podvodných e-mailů zcela distancuje a výslovně prohlašuje, že její e-mailová adresa byla k rozesílání podvodných e-mailů zneužita třetí osobou bez jejího vědomí. ASTERIE nemá s těmito zprávami nic společného. Společnost v současné chvíli podniká kroky k zabránění podobným podvodným jednáním do budoucna, nicméně možnost zneužití e-mailové adresy v současné době nemůže žádný uživatel zcela eliminovat. Blíže k tomuto případu, o němž již proběhla rozsáhlá informační kampaň v médiích, viz též následující odkazy: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/spam-o-exekuci-dostaly-desitky-tisic-lidi/r~e054a8520cc911e4a54c0025900fea04/ A článek pojednávající o možnostech odeslání e-mailu s podvrženým odesílatem: http://tech.ihned.cz/c1-57770760-hejtmanem-za-pet-minut-jak-snadne-je-podvrhnout-odesilatele-e-mailove-zpravy Určitě tedy doporučujeme na základě podobných falešných výzev nic nehradit a zejména pak neotvírat přiložené soubory, které obsahují viry. Kontakt: Tiskový mluvčí Michal Sütö Mobil: +420 777 809 592
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.