Sdružení CZ.NIC nabízí kurzy o praktickém využití Internetu

Datum: 19.02.2014
Praha 19. února (PROTEXT) - Internetová komunikace s úřady, Internet a právo nebo hledání práce na Internetu - i takovým tématům se nyní bude věnovat pražská pobočka Akademie CZ.NIC. Vzdělávací centrum provozované správcem české národní domény totiž přináší 12 nových...
Praha 19. února (PROTEXT) - Internetová komunikace s úřady, Internet a právo nebo hledání práce na Internetu - i takovým tématům se nyní bude věnovat pražská pobočka Akademie CZ.NIC. Vzdělávací centrum provozované správcem české národní domény totiž přináší 12 nových kurzů určených uživatelům s minimálními zkušenostmi, například seniorům. První kurz s názvem Jak na sociální sítě se uskuteční již 10. března. Více informací najdou zájemci na internetové adrese https://akademie.nic.cz/jak-na-internet. Cena jednoho dvouhodinového setkání je 99 korun. "Jedná se de facto o pilotní projekt, na jehož základě vzniknou balíčky vzdělávacích materiálů. Ty pak nabídneme dalším organizacím, které se zaměřují na vzdělávání laické veřejnosti v oblasti Internetu. V tomto pololetí bychom proto rádi od návštěvníků setkání získali zpětnou vazbu. Jejich poznatky následně využijeme pro finalizaci edukačních materiálů,“ říká Igor Kytka, koordinátor vzdělávacích aktivit sdružení CZ.NIC. Vzdělávací projekt vychází z úspěšného televizního seriálu Jak na Internet, který vysílá Česká televize od října 2012. Většina dosud nabízených kurzů akademie vznikla pro zástupce odborné komunity, jedná se tedy o první projekt určený internetovým začátečníkům. Kompletní nabídku kurzů Akademie CZ.NIC včetně jejich termínů najdou zájemci na stránkách vzdělávacího centra - https://akademie.nic.cz/. Na této adrese je také možné se hned na vybraná témata přihlásit. Přehled nejbližších kurzů Jak na Internet: 10. března Jak na sociální sítě 17. března Jak na bezpečné přihlašování 24. března Jak na on-line nákup a prodej 31. března Jak na datové schránky 7. dubna Jak funguje Internet 14. dubna Jak na právo na Internetu 28. dubna Jak na úřad přes Internet O Akademii CZ.NIC Specializované výukové centrum bylo otevřeno 1. dubna 2009. Akademie nabízí zájemcům možnost odborného vzdělávání v oblasti Internetu a internetových technologií. Kurzy umožňují účastníkům vyzkoušet si přednášenou látku v praxi, podělit se o zkušenosti s lektory, ale také s ostatními návštěvníky kurzů. Lektory Akademie CZ.NIC jsou zaměstnanci sdružení, vysokoškolští pedagogové nebo odborníci z praxe. Součástí pražského výukového centra je také laboratoř vybavená hardwarem a softwarem potřebným k testování a experimentování v rámci výuky. Více informací na internetové adrese https://akademie.nic.cz/. Kontakt: Vilém Sládek Vedoucí Akademie CZ.NIC Telefon: +420 222 745 111 E-mail: akademie@nic.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.