Každý rád píše, ne každý ale dobře

Datum: 01.08.2010

Jsou lidé, kteří tvrdí, že novinařina se studovat nemusí. Člověk, který se chce stát novinářem, musí mít v sobě jakýsi talent či nadání. Druzí naopak zdůrazňují, že bez studia žurnalistiky se z nikoho zdatný novinář či redaktor nestane.

Jsou lidé, kteří tvrdí, že novinařina se studovat nemusí. Člověk, který se chce stát novinářem, musí mít v sobě jakýsi talent či nadání. Druzí naopak zdůrazňují, že bez studia žurnalistiky se z nikoho zdatný novinář či redaktor nestane.

 

Mnoho z nás má vysněné zaměstnání. Už v útlých letech našeho života si přejme stát se například astronautem, popelářem či princem. Postupem času nám přicházejí na mysl daleko smysluplnější profese, až nakonec jednu z myšlenek uchopíme a snažíme se ji realizovat. Někomu se sen vyplní, jinému ne.

 

Když jsem byl ještě malý špunt, chtěl jsem jít přirozeně v otcových šlépějích. Ten tehdy pracoval v kamenolomu. Nicméně pak má fantazie nabyla větších rozměrů a já chtěl být policistou nebo politikem.

 

Nyní, na mých vysokoškolských studiích, se má pozornost upnula jediným směrem – novinářství, publicistika. Nyní je mým vysněným povoláním práce novináře, redaktora. Dostáváme se tedy k tomu podstatnému. Podle mého názoru člověk, který chce psát a informovat svět o nejrůznějších událostech, žurnalistiku studovat nemusí. Hlavní je, aby člověka psaní bavilo a jeho články bavily čtenáře.

 

Sám jsem se před dvěma lety na žurnalistiku hlásil, nicméně jsem neměl to štěstí a na školu se nedostal. Nyní studuji cestovní ruch, ale psaní mě baví čím dál více. Krom různých článků, kterými se prezentuji na internetu, také působím jako externí redaktor týdeníku Sedmička, kde jsou s mou prací spokojeni.

 

Patřím tedy mezi tu část obyvatelstva, která si myslí, že člověk k tomu, aby se mohl stát novinářem, studovat žurnalistiku nemusí. Ano tato škola nám dá určitou průpravu, vědomosti v daném oboru i menší praxi. Ale jak se zpívá, nejlepší škola je ta se značkou život, i pro novináře je nelepší školou právě ono samotné psaní. Pokud vám Pánbůh přidělil do kolébky alespoň špetku žurnalistického nadání, jistě dokážete psát články i bez zdlouhavých studií.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.