Quarry Life Award 2018: Porota vybrala 6 projektů

Datum: 13.12.2017
Praha 13. prosince (PROTEXT) - Quarry Life Award je mezinárodní soutěž zaměřená na zvyšování povědomí o biologické hodnotě těžebních míst a hledání způsobů, jak tuto hodnotu dále posílit. V lomech a pískovnách společností Českomoravský cement, a.s., a Českomoravský...
Praha 13. prosince (PROTEXT) - Quarry Life Award je mezinárodní soutěž zaměřená na zvyšování povědomí o biologické hodnotě těžebních míst a hledání způsobů, jak tuto hodnotu dále posílit. V lomech a pískovnách společností Českomoravský cement, a.s., a Českomoravský štěrk, a.s., proběhl první ročník soutěže již v roce 2011. Hlavním cílem soutěže je podporovat někdy i netradiční projekty zaměřené na biodiverzitu v lomech a pískovnách. V rámci těchto projektů byly v minulých letech provedeny mnohé průzkumy, které odhalily vzácné i chráněné druhy, vyskytující se v prostředí ovlivněném těžbou. Významným výstupem projektů jsou také realizovaná opatření, jako je změna postupu rekultivace, hloubení tůní nebo vybudování vyhlídky. Soutěžní týmy se nejprve účastní národního kola v České republice, a dále pak automaticky postupují do kola mezinárodního. Dne 1. prosince oznámila odborná porota složená z přírodovědců a zástupců vedení těžebních společností, kterých šest návrhů projektů bude v příštím roce realizováno. Od 1. ledna 2018 do 20. září 2018 bude šest týmů pracovat na svých projektech a o své práci budou informovat na svých blozích na webu http://www.quarrylifeaward.cz. Do dalšího kola soutěže postupuje těchto šest projektů: Projekty výzkumné: - Kamenolom Hrabůvka: potenciál pro refugium vzácných druhů - Sezónní aktivita včelstev ve vztahu k celkové biodiverzitě lomu (Mokrá) - Jak geodiversita ovlivňuje méně známé skupiny bezobratlých a ekosystémy pískoven (Planá nad Lužnicí) Projekty veřejné komunitní: - „Hoď krátký pohled na Kamenolom Pohled“ - Cementíkovo putovaní aneb rodina na výletě (Mokrá) - BIODIVERZITA A ČLOVĚK - propojení antropologických a ekologických souvislostí v lomu Bytča Soutěžit se tedy bude v lomech v Hrabůvce, v Pohledu a v Mokré a na štěrkopískovnách Planá nad Lužnicí a Bytča. Děkujeme všem, kteří zaslali své projekty. Všem postupujícím přejeme hodně štěstí a těšíme se na setkání v lomu či pískovně! Kontakt: Hana Michalíková Českomoravský cement, a.s. Tel.: 420 544 122 202 E-mail: hana.michalikova@cmcem.cz www.heidelbergcement.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.