Nemáte čas na kurz angličtiny? Máme pro vás řešení.

Datum: 29.07.2016

Jsem studentkou třetího ročníku vysoké školy ekonomické v Brně. Vzhledem k mým studiím jsem se chtěla vzdělávat v oblasti euro angličtiny, ale i všeobecné angličtiny. Bez cizího jazyka se v dnešní době prostě neobejdete.

Čas je pro mě občas velký nepřítel!

Celé dny trávím v knihovně, nebo na přednáškách a seminářích. K tomu si přivydělávám prací v kanceláři a prostor na další studijní plány jen stěží nacházím.

Důvodů, proč studovat cizí jazyk je mnoho. Nejen vlastní touha po poznání a orientování se v oboru i v anglickém jazyce, ale i komunikace v běžném životě.

Občas pořádáme s kamarády studenty z programu Erasmus večírky a vědomostní kvízy.

Vědomostní kvízy jsou hodně zajímavá záležitost. Hodně se dovíte, pobavíte a můžete vyhrát i jednu ze zajímavých cen. Předpokladem ale je, rozumět a hovořit dobře anglicky.

Studenti jsou z různých států a většinou mají výborné znalosti anglického jazyka.

To se o mé angličtině nedalo říci.

Občas jsem pouze přihlížela a snažila se porozumět a pak jsem to vzdala a odešla raději domů. Ostatní se dál výborně bavili.

Po pár těchto nemilých zkušenostech jsem se rozhodla navštěvovat odpolední kurzy angličtiny v jedné z brněnských jazykových škol.

Škola se nacházela v centru Brna. Třídy byly pěkně vybavené a obecně prostředí na mě působilo dobře.

Přesto jsem vydržela docházet do jazykového kurzu pouze 3 týdny. Lekce se konaly pravidelně, vždy ve stejnou dobu. To mi po čase přestalo vyhovovat.

Hodina Zdarma kurz anglčtiny brno

Začala jsem se pídit po dalších možnostech vzdělávání. Vyzkoušela jsem i kurzy pro samouky v mobilní aplikaci. Chodila jsem do kina na filmy s anglickými titulky. Překládala jsem si písničky atd.

Tato forma učení se cizích jazyků je sice zábavná, ale bez častých lekcí s vedením není moc účinná.

Potřebovala jsem něco tzv. ušitého na míru.  Od kamarádky jsem se dověděla, že Jazyková škola PELICAN běžně realizuje online kurzy.

Tato možnost mě nadchla. Školu jsem hned druhý den osobně navštívila. Jazykoví poradci byli velice vstřícní a nabídli mi možnost plánování lekcí dle mých časových možností.  Lekce po Skype realizuji dvakrát týdně z pohodlí mého domova.

Tento způsob studia mi umožňuje efektivněji pracovat s časem. Mohu vřele doporučit.

 

Občas ale potřebujete změnit prostředí a konverzace je taky velice důležitá.

Procházka s povídáním

Proto mi byla nabídnuta i možnost výuky ve skupinovém konverzačním kurzu.

Vyučování mělo podobu tzv. „wall and speak“  (procházky s povídáním).

Navštěvovali jsme různé zajímavé výstavy, kina, nebo jsme zavítali do brněnské zoo. Zážitky z těchto pochůzek byly většinou tématem nadcházejících lekcí.

Dalšími metodami školy byly například prezentace a diskuze na předem naplánované eseje, nebo simulace různých situací.

Díky těmto metodám jsem se přestala bát mluvit anglicky a učení pro mě začalo být zábavou.

Škola PELICAN našla řešení, jak zvládat studium na vysoké škole společně s jazykovými kurzy a prací v kanceláři. Stále vidím důvody, proč se dál a dál vzdělávat. Stojí to za to!

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.