Jak efektivně motivovat dospělé studenty dokončit jazykový kurz?

Datum: 16.07.2016

S řešením přichází projekt Don´t give up. Cílem je snížení velkého počtu dospělých studentů, kteří odcházejí z jazykových kurzů před dokončením, a zlepšení jejich motivace kurzy dokončovat. Projekt se zabývá otázkou, proč dospělí studenti odcházejí z kurzů, a získává informace o způsobech, jak tomu zabránit.

Co bylo hlavními důvody pro vznik projektu?

1. Vysoké procento studentů, kteří nedokončí jazykový kurz.

2. Nedostatečná řešení, která naberou v úvahu zásadní problém, tj. motivace.

3. Vytvořená řešení se nedostávají do povědomí těch, kterých se proces učení bezprostředně týká, tj. učitelů, studentů a škol.

Projekt je financován ze zdrojů Evropského Společenství a realizován zkušenými jazykovými odborníky z celé Evropy. Koordinátorem projektu je Jazyková škola PELICAN a partneři jsou z Velké Británie, Španělska, Polska a Estonska.

Výstupem projektu je kniha Don´t give up – jak efektivně motivovat dospělé studenty úspěšně dokončit jazykový kurz. Kniha obsahuje popis projektu a důvody pro získání finanční podpory, výzkumné metody a nástroje použité při vytváření Best Practices a 48 Best Practices – Nejlepší výukové metody a praktiky.

Best Practices jsou nejlepší výukové metody a praktiky vzniklé na základě rozsáhlého výzkumu. Je to přehledný systém, díky kterému se školy, učitelé a studenti mohou dozvědět, jak předcházet problémům, které s sebou výuka přináší.

Za projekt získala jazyková škola PELICAN prestižní evropskou cenu LABEL, jejímž hlavním cílem je podpořit nové a výjimečné aktivity v oblasti jazykového vzdělávání, propagovat je mezi odbornou veřejností a inspirovat ostatní k zavádění takových aktivit do jazykové výuky.

Jak pracovat s Best practices a jak je využívat, jak je prezentovat studentům a jak je praktikovat ve skupině se dozvíte díky workshopům projektu. Workshopy jsou jednou z nejefektivnějších cest zavádění BP do praxe a do povědomí studentů, učitelů a škol.

Na konci workshopu obdrží všichni zúčastnění certifikát o tom, že absolvovali seminář na téma „Jak motivovat dospělé studenty cizích jazyků dokončovat kurzy a osvojit si aktivní cvičení.“

Autoři knihy jsou tři, a to Dagmar Pelikánová, Gabriel Rubio a Joel Josephson. Knihu naleznete online zde  nebo si ji můžete objednat na stránkách školy PELICAN přes kontaktní formulář.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.