Otevření centrálního depozitáře FSV UK

Datum: 09.06.2016
Praha 9. června (PROTEXT) - Dne 9. června 2016 byl slavnostně otevřen nový centrální depozitář Střediska vědeckých informací FSV UK. Vznikl rekonstrukcí nevyužívaných prostor v CDMS Krystal, José Martího 4 v Praze 6 - Veleslavíně z prostředků operačního programu MŠMT Výzkum...
Praha 9. června (PROTEXT) - Dne 9. června 2016 byl slavnostně otevřen nový centrální depozitář Střediska vědeckých informací FSV UK. Vznikl rekonstrukcí nevyužívaných prostor v CDMS Krystal, José Martího 4 v Praze 6 - Veleslavíně z prostředků operačního programu MŠMT Výzkum a vývoj pro inovace (jako součást projektu Rozvoj knihovních a IT systémů FSV UK, reg. č. CZ.1.05/4.1.00/16.0343). Zkolaudován byl 29. prosince 2015 a jeho kapacita činí 1770 běžných metrů. Fondy uložené v depozitáři tvoří unikátní knižní sbírku novinářské literatury domácí i zahraniční. Sbírka je zaměřena k dějinám novinářství, novinářské teorii a praxi, novinářským spolkům, novinářským osobnostem, masové komunikaci, nakladatelstvím a nakladatelům a další příbuzné literatuře. Dále je zde uložena sbírka vybraných českých periodik, jedna z největších v Praze. Periodika, která sbírka obsahuje, jsou především všeobecná a se společenskovědní tématikou z doby od 2. poloviny 19. století až po současnost. Poválečné noviny jsou zastoupeny komplety všech ústředních deníků a nejdůležitějších odborných i všeobecných časopisů. Fondy byly dosud skladovány v nevyhovujících podmínkách a hrozilo jejich trvalé poškození, přesunutím do moderního depozitáře je zajištěno jejich uchování do budoucna, a to v důstojných podmínkách. Kontakt: Mgr. Tomáš Gec, manažer projektu e-mail: tomas.gec@fsv.cuni.cz tel.: 222 112 280 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.