MAJÍ VZDĚLÁVACÍ PROJEKTY SMYSL?

Datum: 06.06.2016

Studie a výzkumy neustále potvrzují nedostatečnou úroveň podpory učitelů nejen odborných škol pro zapojení a využití moderních technologií ve výuce cizích jazyků. Pokud je učitel natolik osvícený, aby reagoval na nástup moderních technologií v životě a společnosti, mnoho možností, jak vytvářet výukový obsah on-line nemá.

Důležitá je propagace samotné myšlenky. Vedení škol i samotní učitelé se nezřídka brání využívaní a zapojování technologií do výuky, z důvodů, které někdy pochopit lze, jindy však jenom s obtížemi.

Dochází dokonce i k tomu, že využívání ICT nástrojů a sociálních sítí svým studentům zakazují. Míra frustrace někdy přechází únosnou mez. Každý projektový meeting, na kterém se setkáváme s úžasnými a inspirativními lidmi z celé Evropy, každá návštěva školy v Holandsku, nebo Finsku, nás však vede k novým myšlenkám a souvislostem a posilují naše přesvědčení, že naše činnost a naše úsilí má smysl.

Právě otevřenost, novým myšlenkám a názorům, i otevřenost Evropě a světu, vnímáme jako hybnou sílu a zároveň inspiraci pro vytváření nových projektových partnerství. Jsme neochvějně přesvědčeni, že myšlenky, které se snažíme realizovat, mohou mít dopad na úroveň poskytovaného vzdělávání a společnost jako takovou.

Naše práce vyžaduje velké úsilí, nepolevíme v něm však, dokud nás nepřestane bavit. Přesně tak, naše práce nás baví a my jsme přesvědčeni, že má smysl!

Statistiky jsou neúprosné, první příčky zemí s nejlepším školstvím dlouhodobě patří například právě Finsku a Holandsku. Příčiny můžeme analyzovat, jejich postupy aplikovat i v naší zemi.

Můžeme se pokusit o změnu hned. Pokud tedy nechceme zůstat v pravěku a neustále si stěžovat, jak jsou studenti líní a nic je nebaví, pokusme se jako pedagogové otevřít světu, i svým studentům, pokusme se je co nejvíc zapojit do procesu tvorby výukového obsahu a proměňme školu v kreativní a tvůrčí prostředí, ve kterém si učitelé i studenti mohou navzájem předávat své zkušenosti a obohacovat jeden druhého.

I tak lze přispět k proměně naší společnosti na skutečně moderní a svobodnou, kde má každý možnost projevit nejlepší stránky své osobnosti a přispět tak k rozvoji sebe a společnosti.

Projekty Jazykové školy Pelican mají ambici přispět k tomuto cíli nemalou měrou. Jde však o běh na dlouhou trať.

Veškeré informace o mezinárodních vzdělávacích projektech, do kterých je naše škola zapojena naleznete na www. skolapelican.com.

 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.