Vlastivědná pouť 16.04.2016 po stopách Antonína Švehly

Datum: 11.04.2016
Praha 11. dubna (PROTEXT) - Pod heslem "ke svornosti všech zemědělců" Společnost Antonína Švehly pořádá XII. ročník pouti po stopách Antonína Švehly, hostivařského sedláka a prvorepublikového státníka za agrární stranu, trojnásobného ministerského předsedy. Akce...
Praha 11. dubna (PROTEXT) - Pod heslem "ke svornosti všech zemědělců" Společnost Antonína Švehly pořádá XII. ročník pouti po stopách Antonína Švehly, hostivařského sedláka a prvorepublikového státníka za agrární stranu, trojnásobného ministerského předsedy. Akce je bezplatná, veřejnosti přístupná a začíná v sobotu 16. dubna 2016 ve 14:00 u Švehlovy busty v Praze 10 na křižovatce ulic Švehlova a Pražská. Tato slavnost "Švehlova cesta" je pořádána v rámci "Roku Františka Machníka", bývalého ministra národní obrany za agrární stranu, duchovního otce a tvůrce československého opevnění v roce 1938. U Švehlovy busty bude po pronesených projevech skládána čestná přísaha zástupců selského stavu a všech zemědělců Antonínu Švehlovi, sjednotiteli venkova, jeho nesmrtelné památce a demokratickému odkazu, který v dnešní době bohužel stále nemá důstojného nástupce. Na programu dále je procházka po místech spjatých se Švehlou (např. statek rodiny Švehlů, kostel Stětí svatého Jana Křtitele, hrobka). Po zakončení akce přibližně od 15:30 lze navštívit nedalekou restauraci Na Kačabce a zúčastnit se besedy na téma akce. Záštitu této akci udělili starosta MČ Praha 15 Milan Wenzl a Pavel Šrámek, farmář a poslanec Parlamentu ČR. Kontakt: Mgr. Pavel Černý, předseda Společnosti Antonína Švehly, z.s. gsm: +420 608 515 271 pavel.cerny@mail.cz www.antoninsvehla.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.