IPS FSV UK získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016

Datum: 07.04.2016
Praha 7. dubna (PROTEXT) - Institut politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (dále jen „IPS FSV UK“) na základě usnesení Bezpečností rady státu získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016 v hlavní kategorii. Cena byla IPS FSV UK udělena za aktivní...
Praha 7. dubna (PROTEXT) - Institut politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (dále jen „IPS FSV UK“) na základě usnesení Bezpečností rady státu získal Cenu Jaroslava Jandy pro rok 2016 v hlavní kategorii. Cena byla IPS FSV UK udělena za aktivní činnost v oblasti bezpečnostní politiky v rámci České republiky i na mezinárodní úrovni, zejména v oblasti osvěty, vzdělávací a vědecké činnosti. Cenu řediteli IPS FSV UK předá předseda vlády České republiky dne 20. dubna 2016 ve Strakově akademii. IPS FSV UK patří v současné době v oborech politologie, mezinárodní vztahy a bezpečnostní studia mezi nejvýznamnější vědecká pracoviště v České republice. V roce 2015 navíc došlo v jeho organizační struktuře ke dvěma zásadním rozvojovým změnám - k integraci etablovaného Střediska bezpečnostní politiky do struktury institutu a vzniku Katedry bezpečnostních studií a jejího výzkumného centra Deutsch Security Square. Všechna tato pracoviště posilují a rozšiřují „bezpečnostní rozměr“ profilu institutu a přispívají k synergii s českými i zahraničními partnery. IPS rovněž každý rok pořádá několik významných mezinárodních konferencí a letních škol, čímž umožňuje a rozvíjí mezioborové diskuze. Jako příklad lze uvést již pátý ročník mezinárodní konference „Pražská agenda“, kterou IPS FSV UK organizuje ve spolupráci s Ústavem mezinárodních vztahů, nebo výroční konferenci Evropského konsorcia pro politický výzkum, kterou institut bude pořádat v září 2016. Konference se pravidelně účastní přibližně dva tisíce expertů v oborech politologie a mezinárodních vztahů. Kvality institutu se bezprostředně promítají také do excelentních publikačních výsledků, o čemž svědčí pravidelné publikování monografií v špičkových zahraničních nakladatelstvích (např. Routledge, Palgrave Macmillan), nebo v impaktovaných periodikách (např. International Relations, Journal of European Integration). Úspěšní absolventi mají možnost se uplatnit v institucích státní správy, v mezinárodních organizacích, ve sdělovacích prostředcích či v nevládních organizacích. Ocenění Bezpečnostní rady státu vnímá IPS FSV UK jako motivaci k dalšímu rozvoji zkoumání vnitřní i vnější bezpečnosti jako výzvy současné doby. Konkrétně bude chtít využít možností spojenými s evropskými projekty, dále je připraven rozvíjet spolupráci s resortními ministerstvy prostřednictvím společného zadávání či vedení absolventských prací a uplatnění absolventů. Kontakt: PhDr. Sylvie Fišerová Oddělení vnějších vztahů Fakulta sociálních věd Univerzita Karlova v Praze Smetanovo nábř. 6, 110 01 Praha 1 Tel: +420 222 112 285 E-mail: sylvie.fiserova@fsv.cuni.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.