Den absolventů Masarykovy střední školy chemické

Datum: 29.09.2015
Praha 29. září (PROTEXT) - Masarykova střední škola chemická, jedna ze tří odborných škol spjatých s 1. českou průmyslovou školou v Praze, si v letošním roce připomíná 70. výročí samostatné existence. Od svého ustavení v roce 1945, ještě jako Střední průmyslová škola...
Praha 29. září (PROTEXT) - Masarykova střední škola chemická, jedna ze tří odborných škol spjatých s 1. českou průmyslovou školou v Praze, si v letošním roce připomíná 70. výročí samostatné existence. Od svého ustavení v roce 1945, ještě jako Střední průmyslová škola chemická, vychovala řadu generací úspěšných osobností, mezi něž patří například profesor Rudolf Zahradník či režisérka Olga Sommerová. Vysoká úroveň MSŠCH je založena na dvou pilířích. Jednak na tradici kvalitní odborné výuky a praktické přípravy svých studentů, která vyrůstá z kořenů SPŠCH. A jednak na odkazu Masarykova státního reálného gymnázia (jeho budova v Křemencově ulici je sídlem školy a genius loci nezanedbatelnou součástí její atmosféry) důrazem na vysokou úroveň všeobecné části vzdělání. Mezi hlavní přednosti školy patří vybavení laboratoří chemie, elektrotechniky, jazykových učeben a také dlouholetá spolupráce s chemickými podniky a vysokými školami. 70 let samostatné existence si MSŠCH připomene 1. října 2015 Dnem absolventů, jehož tématem bude nejen retrospektivní obraz života školy, ale také její současná situace. Při této příležitosti bude slavnostně otevřena rekonstruovaná laboratoř fyzikální chemie za přítomnosti zástupců Magistrátu hl. m. Prahy, partnerských podniků, vysokých škol a Akademie věd ČR. Kontakt: Mgr. Pavlína Ticháčková učitelka Masarykova střední škola chemická, Křemencova 12, Praha 1 Tel: 222 924 432, Email: pavlina.tichackova@mssch.cz web: http://www.mssch.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.