Arca Capital vyzývá premiéra k nápravě ve věci privatizace OKD

Datum: 13.08.2015
Praha 13. srpna (PROTEXT) - Arca Capital podala dne 13.8.2015 Bohuslavu Sobotkovi výzvu k nápravě v souvislosti s privatizací OKD v roce 2004. Premiéra vyzýváme k nápravě škody, která byla způsobena státu, celému regionu a desetitisícům nájemníků. V případě, že nebude schopen...
Praha 13. srpna (PROTEXT) - Arca Capital podala dne 13.8.2015 Bohuslavu Sobotkovi výzvu k nápravě v souvislosti s privatizací OKD v roce 2004. Premiéra vyzýváme k nápravě škody, která byla způsobena státu, celému regionu a desetitisícům nájemníků. V případě, že nebude schopen dostát zodpovědnosti za své činy a rozhodnutí, navrhujeme, aby ze své funkce odstoupil. Pana Sobotku považujeme za činitele odpovědného za privatizační transakci OKD, kdy stát přišel o desítky miliard, kupující získal majetek téměř zadarmo a desetitisíce nájemníků hornických bytů bylo podvedeno. Ať už činil záměrně či z nedbalosti, důsledky jsou stejné a žádáme, aby nyní z pozice předsedy vlády převzal odpovědnost za doprivatizaci v roce 2004 a vyvinul mimořádnou aktivitu k nápravě svých pochybení. Žádáme o iniciaci řešení procesu trestního řízení týkající se ocenění a privatizace státního podílu v OKD a přezkoumání stížnosti na nedovolenou veřejnou podporu při prodeji OKD směrem k Evropské komisi. V zájmu státu vyzýváme premiéra, aby prošetřil průběh a okolnosti prodeje původního bytového fondu OKD společnosti Round Hill Capital a zamezil tak škodě, která pro český stát vzniká. ________________________________________ O společnosti Arca Capital: Arca Capital je private equity skupina působící především v oblasti venture kapitálu v regionu střední a východní Evropy. Skupina má zastoupení v Bratislavě, Praze, Londýně a v Kyjevě. Toto rozmístění jí dává prostor pro maximální využití mezinárodního know-how při posuzování investičních příležitostí. Tým Arca Capital získal pověst dynamického a inovativního investičního subjektu, který respektuje a dodržuje investiční a etické principy v podnikání. Celé znění výzvy premiérovi k nápravě ve věci privatizace OKD přikládáme. Kontakt pro novináře: Barbora Hanáková, PR manager, +420 776 575 096, hanakova@arcacapital.cz Arca Capital Bohemia, a.s., Polygon House, Doudlebská 1699/5, 140 00 Praha 4, Česká republika www.arcacapital.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.