Solar-Tectic získala patent na nové technologie

Datum: 23.04.2015
BRIARCLIFF MANOR (New York,USA) 23. dubna (PROTEXT/PRNewswire) - Úřad USA pro patenty a obchodní známky (USPTO) udělil společnosti Solar-Tectic LLC komplexní patent na tenkovrstvou technologii fotovoltaických článků a polovodičů - Patent se týká technologie, kterou vynalezl nedávno...
BRIARCLIFF MANOR (New York,USA) 23. dubna (PROTEXT/PRNewswire) - Úřad USA pro patenty a obchodní známky (USPTO) udělil společnosti Solar-Tectic LLC komplexní patent na tenkovrstvou technologii fotovoltaických článků a polovodičů - Patent se týká technologie, kterou vynalezl nedávno zesnulý Dr. Praveen Chaudhari oceněný Americkou medailí za technologie a inovace a který se vztahuje na technologii pro širokou škálu elektronických aplikací, včetně tenkovrstvých fotovoltaických článků, LED, TFT, FET, solárních měničů a zařízení s nanovláknem. Společnost Solar-Tectic LLC („ST") dnes oznámila, že Úřad USA pro patenty a obchodní známky (USPTO) udělil komplexní patent (přes 50 žádostí) na širokou škálu technologií, včetně růstu vysoce texturovaného monokrystalu nebo hrubozrnných polovodičových filmů na levných substrátech, jako je běžné sklo. Technologie vyvinul nedávno zesnulý Dr. Praveen Chaudhari, laureát Americké medaile za technologie z roku 1995, a mohou být využívány v solární energetice, např. při výrobě solárních panelů, displejů a světelných diod. Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150422/200409LOGO Americký patent (12/774,465) s názvem „Methods of Growing Heteroepitaxial Single Crystal or Large Grained Semiconductor Films and Devices Thereon" představuje modifikovanou Vapor-liquid-solid (VLS) tenkovrstvou (TF) techniku růstu, která poprvé umožňuje nízkoteplotní nanášení polovodičových filmů výjimečné kvality a z různých materiálů, např. z křemíku, germania a GaN, na levných substrátech. Úsporný proces tenkovrstvého růstu z eutektických slitin, který je podobný nanovláknovému, je vhodný pro mnohá průmyslová využití, a může se provádět pomocí běžných procesů nanášení, které jsou dnes v průmyslu využívány, např. e-beam, CVD atd. V případě všeobecných dotazů nebo záležitostí týkajících se licence na technologie prosím kontaktujte Carter Ledyard & Milburn LLP (davis@clm.com), +1-212-238-8850. O společnosti Solar-Tectic LLC („ST"): Solar-Tectic LLC je firma, která se specializuje na tenkovrstvé technologie s hlavním zaměřením na rozvoj patentovaných technologií pro monokrystaly nebo vysoce texturované polovodičové vrstvy na skle či na kovových páskách. V této oblasti firma vlastní mnoho technologií a autorských práv, přičemž všechny vycházejí z vynálezů nedávno zesnulého Dr. Praveena Chaudhariho, vědce v oblasti technologií materiálů a držitele Americké medaile za technologie a inovace (1995). V loňském roce bylo zveřejněno několik článků o pokroku ve výzkumu a vývoji, mimo jiné „ Highly textured silicon [111] crystalline thin-film on buffered soda-lime glass by e-beam evaporation ", jehož autory jsou S. McMahon et al., a „Crystalline Al203 on buffered soda-lime glass by e-beam", jehož autory jsou A Chaudhari et al.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.