Nové předpisy o emisích síry přinutí Stena Line ke změnám

Datum: 25.09.2014
Gothenburg (Švédsko) 25. září (PROTEXT/PRNewswire) - Více než 1 milion švédských korun v podobě dalších nákladů denně Nový předpis týkající se sledování síry při přepravě v oblasti kontrol emisí síry v severní Evropě (SECA), který vstoupí v platnost 1. ledna...
Gothenburg (Švédsko) 25. září (PROTEXT/PRNewswire) - Více než 1 milion švédských korun v podobě dalších nákladů denně Nový předpis týkající se sledování síry při přepravě v oblasti kontrol emisí síry v severní Evropě (SECA), který vstoupí v platnost 1. ledna 2015, je dobrý pro životní prostředí, ale bude mít výrazný ekonomický dopad na podnikání společnosti Stena Line. Celkový program změn, který byl zahájen v roce 2013 a který by měl přinést zvýšení tržeb o 1 miliardu švédských korun, je ve velké míře důsledkem nových předpisů. Aktuálním příkladem těchto opatření je redukce počtu trajektů na trase Trelleborg-Sassnitz ze dvou na jeden. Dalším je fakt, že je společnost Stena Line nucena zvyšovat náklady na přepravu v přímém důsledku stoupajících cen paliv. "Z ekonomického pohledu se jedná o jedno z nejrozsáhlejších negativních politických rozhodnutí od ukončení daňové svobody. Máme pozitivní přístup k předpisům pro zlepšování životního prostředí, pokud jsou stejné pro všechny a jsou zaváděny v takovém časovém horizontu, který jsme my i naši zákazníci schopni zvládnout, ale to není případ těchto nových směrnic o emisích oxidů síry. V konečném důsledku budou mít vyšší náklady na palivo negativní dopad na podnikání v oblasti vývozu a dovozu, neboť značný podíl dopravy je realizován po moři“, řekl generální ředitel společnosti Stena Line Carl-Johan Hagman. Pro společnost Stena Line tyto změny znamenají zvýšení nákladů na palivo o 1 milion švédských korun denně, respektive zhruba 450 milionů švédských korun ročně v důsledku dražšího paliva s nižším obsahem síry. "V oblasti přepravy jsme nuceni zvýšit ceny o zhruba 15%. Chceme být schopni zajišťovat dodávky a služby ve stejné kvalitě a usilujeme o to, abychom nabízeli přepravu, která je efektivní a zároveň šetrná k životnímu prostředí. To znamená, že musíme požadovat po našich zákaznících vyšší ceny, abychom dokázali kompenzovat stoupající náklady," řekl Carl-Johan Hagman. Stena Line usiluje od roku 2005 o snižování dopadu své činnosti na životní prostředí v rámci programu na úsporu energie, v rámci kterého se jí podařilo snížit spotřebu energie u lodí ročně o 2,5 procenta. Současně s přechodem na ropu s nízkým obsahem síry realizuje Stena Line celou řadu projektů, v rámci kterých hledá alternativní paliva a různé technologie pro čištění emisí. "Začátkem příštího roku zahájíme zkušební provoz s metanolem, který bude využíván jako palivo na jednom z našich trajektů. Současně se zabýváme hledáním technologií pro odsiřování a uvažujeme rovněž o využití zkapalněného zemního plynu (LNG) jako paliva. Samozřejmě konverze a přestavba našich trajektů bude stát čas i spoustu peněz," řekl Carl-Johan Hagman. Pokud chcete získat další informace, kontaktujte Jespera Walterssona, vedoucího oddělení komunikace společnosti Stena Line, tel. +46(0)31-85-85-32 nebo +46(0)704-85-85-32. Zdroj: Stena Line
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.