Tisková zpráva hnutí Úsvit

Datum: 30.07.2014
Praha 30. července (PROTEXT) - Vyjádření k rozsudku ÚS ohledně zrušení slevy na dani pro pracující důchodce Hnutí Úsvit dnešní rozhodnutí Ústavního soudu vítá, protože souhlasí se slevou na dani z příjmu pro pracující důchodce. Na druhou stranu je však rozhodnutí...
Praha 30. července (PROTEXT) - Vyjádření k rozsudku ÚS ohledně zrušení slevy na dani pro pracující důchodce Hnutí Úsvit dnešní rozhodnutí Ústavního soudu vítá, protože souhlasí se slevou na dani z příjmu pro pracující důchodce. Na druhou stranu je však rozhodnutí Ústavního soudu pozoruhodné v tom, že na jednu stranu říká, že zákon o zrušení slevy byl diskriminační, protiústavní a soud ho ruší, ale na druhou stranu zároveň jeho platnost v minulosti soud nijak nezpochybňuje. Ústavní soud tímto uznal formální platnost zákona až do dnešního rozsudku, ačkoli zákon byl od počátku neústavní, nespravedlivý a odporoval dobrým mravům. Ústavní soud si buď vůbec nepovšiml nebo záměrně nevzal v potaz, že ustanovení občanského zákona jasně říká, že jakýkoli právní akt, který je nemorální, je od počátku neplatný. Rozhodnuti Ústavního soudu je dalším z flagrantních porušení přirozeného lidského práva na spravedlnost, které je dnes a denně v naší zemi pošlapávané. V praxi samozřejmě tisíce formálně správných aktů rozhodnutí a rozsudků pošlapávají spravedlnost v této zemi a jsou soudci, kteří otevřeně říkají, že soudy nemají hledat spravedlnost, ale naplňovat výklad práva. Je zřejmé, že je tu třeba silná systémová změna - budeme hledat podporu pro ústavní zákon, který by zcela jasně stanovil, že právo na spravedlnost je nepromlčitelné a nadřazené všem právním formalitám. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.