Recidivitu je nutné držet na uzdě

Datum: 17.04.2014
Jiřice (Nymbursko) 17. dubna (PROTEXT) - Ve Věznici Jiřice se krátce setkali bývalý eurokomisař JUDr. Pavel Telička a ředitel SOU Jiřice Mgr. Jan Beer. Předmětem schůzky byla konzultace otázek, spojených se snižováním recidivity odsouzených po jejich propuštění na svobodu. ...
Jiřice (Nymbursko) 17. dubna (PROTEXT) - Ve Věznici Jiřice se krátce setkali bývalý eurokomisař JUDr. Pavel Telička a ředitel SOU Jiřice Mgr. Jan Beer. Předmětem schůzky byla konzultace otázek, spojených se snižováním recidivity odsouzených po jejich propuštění na svobodu. Oba se shodli, že klíčovým problémem je zvýšení bezpečnosti občanů. Situaci, kdy se odsouzený po propuštění vrací ke starým návykům, pomáhá snížit ucelená kvalifikace, kterou mohou odsouzení získat během výkonu trestu studiem. Ve Věznici Jiřice se mohou odsouzení vyučit malířem - lakýrníkem a škola již má více úspěšných absolventů. Jsou to lidé, kteří se po propuštění z výkonu trestu začlenili do běžného života a nyní normálně chodí do práce. Jeden z absolventů si dokonce zvyšuje kvalifikaci nástavbovým studiem a těší se na maturitu, po které uvažuje o studiu na vysoké škole. V Evropském parlamentu chce JUDr. Pavel Telička podrobit analýze přístupy jednotlivých zemí ke snižování recidivity a nejlepší z nich přenést do České republiky. Ředitel SOU Jiřice Mgr. Jan Beer doufá, že se v budoucnu podaří prohloubit spolupráci mezi všemi zainteresovanými složkami v resortu české justice a že dojde k užší spolupráci mezi Vězeňskou službou ČR a Probační a mediační službou ČR, jež může vést ke kvalitativně vyšší úspěšnosti při začleňování osob do života společnosti po jejich propuštění z výkonu trestu. Během setkání se Pavel Telička i Jan Beer shodli, že recidivita pachatelů výrazným způsobem narušuje život společnosti a je potřeba proti ní transparentními kroky bojovat proto, aby se na ulici občan nemusel bát, že bude okraden nebo oloupen! Kontakt: PhDr. Marie Formáčková tisková mluvčí a zástupkyně ředitele SOU Jiřice, tel.: 602 321 355 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.