Rosatom je připraven zúčastnit se realizace komplexního plánu rozvoje jaderné energetiky v České republice

Datum: 11.04.2014
Praha 11. dubna (PROTEXT) - Energetická společnost ČEZ 10. dubna 2014 informovala o zrušení tendru na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Oficiální představitel ruské Státní korporace pro jadernou energii Rosatom Sergej Novikov rozhodnutí ČEZu komentoval slovy: "Zcela respektujeme...
Praha 11. dubna (PROTEXT) - Energetická společnost ČEZ 10. dubna 2014 informovala o zrušení tendru na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Oficiální představitel ruské Státní korporace pro jadernou energii Rosatom Sergej Novikov rozhodnutí ČEZu komentoval slovy: "Zcela respektujeme rozhodnutí zadavatele tendru - společnosti ČEZ. Chápeme, že předpokladem uskutečnění současné struktury projektu dostavby JE Temelín je pro ČEZ existence vládní garance výkupní ceny elektrické energie, která bude na nových blocích vyrobena, a že bez takových garancí je pro českého zadavatele dostavby krajně složité projekt uskutečnit. Z naší strany dáváme na vědomí, že poté, kdy bude společností ČEZ a vládou České republiky schválen komplexní plán rozvoje jaderné energetiky v ČR, rádi se jeho realizace zúčastníme." Rosatom je mateřskou společností dvou firem - Atomstrojexport a OKB Gidropress, které se v rámci Konsorcia MIR. 1200 zúčastnily tendru na dostavbu Temelína. Pro informaci: Ruská státní korporace pro jadernou energii Rosatom sdružuje více než 250 podniků, v nichž pracuje přibližně 190 tisíc lidí. Struktura společnosti je tvořena čtyřmi výzkumnými a výrobními komplexy: podniky jaderně-palivového cyklu, jaderné energetiky, vědeckovýzkumnými ústavy, flotilou jaderných ledoborců, jedinou svého druhu na světě a dalšími podniky. Rosatom je vlastníkem a operátorem deseti jaderných elektráren v Rusku, na nichž je v provozu celkem 33 bloků, které vyrábějí 16 procent z celkové produkce elektřiny v Ruské federaci. Rosatom zaujímá na světových trzích s jadernými technologiemi pozici lídra. V současné době uskutečňuje projekty výstavby 31 bloků jaderných elektráren, z nichž 19 staví za hranicemi Ruska. Kontakt pro tisk: Zuzana Sommerová, tel.: 777 919 942, e-mail: zuzana.sommerova@essential-com.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.