Tento rok již druhá textilka na Liberecku jde do dražby

Datum: 18.03.2014
Hejnice (Liberecko) 18. března (PROTEXT) - Areál textilní výroby společnosti HELANA, s.r.o. v centru obce Hejnice v Libereckém kraji je na prodej. V nyní již opuštěných budovách se přitom ještě nedávno zpracovávala surová ovčí vlna a vyráběly textilní polotovary. Liberecko...
Hejnice (Liberecko) 18. března (PROTEXT) - Areál textilní výroby společnosti HELANA, s.r.o. v centru obce Hejnice v Libereckém kraji je na prodej. V nyní již opuštěných budovách se přitom ještě nedávno zpracovávala surová ovčí vlna a vyráběly textilní polotovary. Liberecko a Jablonecko trápí krachy kdysi slavných textilek již delší dobu. Nedávno například proběhla dražba areálu tanvaldské textilky Seba T, která zkrachovala loni v létě, protože nebyla schopna konkurovat levné asijské produkci. V době prosperity Seba T dodávala hlavně sypkoviny a lůžkoviny a materiály na profesní ošacení. Provozní areál Helana si mohou zájemci zakoupit ve veřejné dražbě, kterou organizuje brněnská společnost Prokonzulta, a.s.. Dražba se uskuteční 24.4. v Národním domě na Vinohradech v Praze. "Areál se skládá ze vzájemně propojených výrobních a administrativních budov, které dohromady tvoří jednotný celek,” uvádí Pavel Mikulenka ze společnosti Prokonzulta a dále dodává: "Předmětem dražby jsou i veškeré součásti a příslušenství výše uvedené nemovitosti.” Podle Mikulenky byl celý areál ohodnocen znalcem na více jak 5 milionů korun, vyvolávací cena však začíná již na 1,5 milionu Kč, tedy na částce, která je více jak třikrát nižší. V případě zájmu musí zájemci složit dražební jistotu, která byla stanovena na 200.000 Kč. Více informací o nemovitosti i o podmínkách dražby naleznete na webových stránkách www.prokonzulta.cz. Kontakt: Pavel Mikulenka, tiskový mluvčí tel.: 774 629 923 e-mail: marketing@prokonzulta.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.