IBRS: Češi si myslí, že bez jaderné energie se neobejdou

Datum: 15.12.2013
Praha 15. prosince (PROTEXT) - Rozvoj jaderné energie má mezi obyvateli ČR více příznivců než odpůrců. Jak ukázal aktuální výzkum společnosti IBRS, rozvoj jaderné energie v naší republice má od roku 2011 rostoucí podporu a v listopadu 2013 se pro něj vyslovilo 68 pct dotázaných. ...
Praha 15. prosince (PROTEXT) - Rozvoj jaderné energie má mezi obyvateli ČR více příznivců než odpůrců. Jak ukázal aktuální výzkum společnosti IBRS, rozvoj jaderné energie v naší republice má od roku 2011 rostoucí podporu a v listopadu 2013 se pro něj vyslovilo 68 pct dotázaných. Celkem 97 pct oslovených respondentů souhlasí s tím, že by Česká republika měla zůstat při výrobě elektřiny soběstačná. Případná závislost na dodávkách z ciziny by podle nich mohla vést k nárůstu cen a případně i ohrožení stability dodávek. Jak vyplývá z výzkumu, na výrobě elektřiny by se do budoucna měly podle 48 pct respondentů nejvíce podílet jaderné elektrárny. K dominantnímu využití obnovitelných zdrojů se přiklání dva z pěti dotázaných, naopak využití elektráren na fosilní paliva (plyn, uhlí) nemá podle respondentů dostatečnou kapacitu pro pokrytí potřeb České republiky. Tento názor občanů podporuje i návrh aktualizace Státní energetické koncepce ČR, který předkládá MPO. Výzkum probíhal formou osobního dotazování s přímým zápisem pořízených dat do notebooku na reprezentativním vzorku 500 respondentů z celé ČR starších 18 let. Respondenti byli vybíráni kvótním výběrem podle pohlaví, věku, vzdělání, regionu a velikosti místa bydliště. Výzkum probíhal podle platných standardů ESOMAR. IBRS působí na českém trhu od roku 1994 a svým klientům z různých oblastí poskytuje plný servis v oblasti marketingového výzkumu. IBRS se v listopadu 2013 stalo prvním firemním členem Evropské společnosti pro výzkum trhu a veřejného mínění - ESOMAR v ČR. Kontakt: Monika Bérešová, IBRS beresova@ibrs.cz GSM 734 852 651 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.