Projekt "Hledáme vynálezce!" ocenil nejlepší nápady

Datum: 04.12.2013
Praha 4. prosince (PROTEXT) - Projekt "Hledáme vynálezce!", v němž Viasat Explorer společně s UPC Česká republika, Technickou univerzitou v Liberci a Českým svazem vynálezců a zlepšovatelů hledal zajímavé nápady a vynálezy, dospěl do finále. Komise složená ze zástupců...
Praha 4. prosince (PROTEXT) - Projekt "Hledáme vynálezce!", v němž Viasat Explorer společně s UPC Česká republika, Technickou univerzitou v Liberci a Českým svazem vynálezců a zlepšovatelů hledal zajímavé nápady a vynálezy, dospěl do finále. Komise složená ze zástupců partnerů projektu ve dvoukolovém hodnocení vybrala nejlepší nápady a vynálezy. Viasat Explorer poté jejich autory, Jaroslava Mislera, Miloslava Heringa a Ondřeje Zbytka, odměnil zajímavou finanční částkou. Během září a října letošního roku mohli autoři přihlašovat své nápady a vynálezy, které pak komise v listopadu pečlivě prostudovala a zhodnotila. "Komise neměla hodnocení vůbec jednoduché, protože byla přihlášena spousta zajímavých nápadů a mnoho z nich by si zasloužilo cenu," říká Ines Gáliková, Country Manager společnosti Viasat Broadcasting pro Českou a Slovenskou republiku. První cenu si odnesl nápad na vytvoření pneumatického nárazníkového systému a místo druhé připadlo na projekt navrhující speciální úpravu kolečkových bruslí. Třetí místo si pak vysloužil supravodivý setrvačník. Mezi přihlášenými nápady byly nejčastěji zastoupeny vynálezy technického rázu, hodnoceny však byly i inovace ze sociální oblasti, zábavy a zdravotnictví. "Vítězné nápady a vynálezy nejvíce kombinovaly samotnou praktičnost nápadu, technické provedení a možnost uvedení do praxe“, shodují se členové komise Martin Smrž, marketingový ředitel UPC Česká republika, a Miloš Hernych z Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technické univerzity v Liberci. "Hledáme vynálezce!" byl společný projekt televizního kanálu Viasat Explorer a partnerských společností UPC Česká republika, Technické univerzity v Liberci a Českého svazu vynálezců a zlepšovatelů, který se snažil podpořit vynalézavé lidi s jejich nápady. Kontakt: Karel Kapinus CHILLICOM s.r.o. karel.kapinus@chillicom.cz ČTK ke zprávě vydává fotografii, která je k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.