Insolvenční řízení Chladící věže Praha, a.s. pokračuje prodejem majetku

Datum: 12.05.2020
Brno 12. května 2020 (PROTEXT) - V rámci insolvenčního řízení na majetek společnosti Chladící věže Praha, a.s. byl zahájen prodej dalšího majetku. K prodeji se nabízí speciální bednění pro tažení plášťů chladicích věží. Prodej organizuje společnost GAUTE, a.s. a je...
Brno 12. května 2020 (PROTEXT) - V rámci insolvenčního řízení na majetek společnosti Chladící věže Praha, a.s. byl zahájen prodej dalšího majetku. K prodeji se nabízí speciální bednění pro tažení plášťů chladicích věží. Prodej organizuje společnost GAUTE, a.s. a je realizován prostřednictvím výběrových řízení na portálu společnosti www.verejnedrazby.cz.
Dle vyjádření Petra Charváta z GAUTE, a.s. se jedná o rozsáhlé speciální technologické vybavení. Toto vybavení je využitelné zejména pro subjekty zabývající se výstavbou chladících věží s přirozeným tahem používaných především v energetice. Petr Charvát dále uvedl, že odhadovaná pořizovací cena této technologie byla v době pořízení v roce 2011 cca 41 mil Kč. V současných výběrových řízeních však nebyla stanovena minimálně požadovaná cena a věřitelé společně s insolvenčním správcem rozhodnou o případném prodeji až na základě předložených nabídek.
Firma Chladicí věže Praha, a. s. byla stavební společnost s dlouholetou tradicí na tuzemském i zahraničním trhu. V letech 1951 - 1992 působil v rámci národního podniku Armabeton specializovaný závod Chladicí věže, závod 06. V roce 1992 došlo k osamostatnění tohoto závodu a byla založena akciová společnost Chladicí věže Praha, a. s. Společnost se zaměřovala na výstavbu a rekonstrukce chladících věží pro energetické a průmyslové podniky a na stavby v oblasti průmyslového a inženýrského stavitelství. Podnik vybudoval mimo jiné i chladící věže v nejznámějších elektrárnách jako jsou Dukovany, Jaslovské Bohunice, Temelín, Mochovce, Počerady apod.
Osudným se firmě zřejmě stalo začlenění do ruského holdingu Atomenergomaš. Došlo k významnému propadu zakázek v energetice, který způsobil pokles ruské ekonomiky a zřejmě i nechuť spolupracovat s firmami ovládanými ruským kapitálem v západní Evropě. Firma o cca 100 zaměstnancích na sebe podala v roce 2015 insolvenční návrh se žádostí o povolení reorganizace, ta byla zamítnuta a v říjnu 2015 byl na firmu prohlášen konkurz. Cca 180 věřitelů si přihlásilo pohledávky za zhruba 1 miliardu Kč.
Další informace obdržíte: Gaute, a.s., Lidická 26, 602 00 Brno, Petr Charvát, e-mail: charvat@gaute.cz, případně na www.verejnedrazby.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.