KHNP dodavatelem jaderného zařízení pro Slovinsko

Datum: 06.05.2020
Praha 6. května 2020 (PROTEXT) - Společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) oznámila, že začne dodávat jaderná zařízení pro společnost Nuklearna Elektrarna Krško (NEK) ve Slovinsku. Jihokorejská KHNP uspěla v mezinárodním tendru na dodavatele zařízení k zachytávání...
Praha 6. května 2020 (PROTEXT) - Společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) oznámila, že začne dodávat jaderná zařízení pro společnost Nuklearna Elektrarna Krško (NEK) ve Slovinsku.
Jihokorejská KHNP uspěla v mezinárodním tendru na dodavatele zařízení k zachytávání magnetických částic pro kondenzátor jaderné elektrárny Krško. Výběrové řízení vypsal provozovatel elektrárny NEK. Rozpočet projektu činí 700 tisíc eur. Pro zvýšení bezpečnosti parního generátoru slovinské jaderné elektrárny Krško bude uvnitř kondenzátoru instalováno zařízení na zachytávání magnetických částic. Kondenzátor mění chlazením vodní páru na vodu. Dodávané zařízení vytvořila v roce 2010 KHNP spolu s malou korejskou společností Daedong PI. Významně se osvědčilo u reaktorů 1 a 2 elektrárny Kori. Jaderná elektrárna Krško má stejný reaktor jako druhý blok Kori. O společnosti KHNP
KHNP je státem vlastněná společnost s 50letou tradicí ve výstavbě a provozování jaderných a vodních elektráren. Jako jeden z lídrů jaderného energetického průmyslu ve světě spolupracuje na projektech a je spolehlivým dodavatelem jaderných reaktorů. Firma v současnosti provozuje 24 jaderných elektráren a dalších 8 buduje ve Spojených arabských emirátech a Koreji. Moderní reaktory generace III+ EU-APR a APR1000 nabízejí nejmodernější prvky pasivní bezpečnosti, ochranu v případě havárie velkého letadla a kybernetické bezpečnosti.
Společnost KHNP, vážný uchazeč o dostavbu jaderné elektrárny Dukovany v České republice, staví jadernou elektrárnu Barakah ve Spojených arabských emirátech. První blok jaderné elektrárny Barakah v SAE získal provozní licenci v únoru 2020. Po dodání paliva bude blok připraven pro komerční produkci elektřiny. V SAE půjde o první elektřinu vyrobenou z jádra.
Kontakt: František Teplý PR Consultant Grayling e-mail: frantisek.teply@grayling.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.