Univerzity musí zvýšit úroveň, aby přežily po pandemii COVID-19, varují světoví odborníci diskusního panelu organizace Economist Inteligence Unit, podporované nadací Qatar Foundation

Datum: 05.05.2020
Dauhá/Washington/Atlanta/Londýn 5. května 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Studenti budou mít moc přivést k bankrotu univerzity, které nesplňují jejich očekávání ve světě po pandemii COVID-19, varoval americký pedagog v úvodu významné nové výzkumné zprávy o budoucnosti vysokoškolského...
Dauhá/Washington/Atlanta/Londýn 5. května 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Studenti budou mít moc přivést k bankrotu univerzity, které nesplňují jejich očekávání ve světě po pandemii COVID-19, varoval americký pedagog v úvodu významné nové výzkumné zprávy o budoucnosti vysokoškolského vzdělávání, zadané nadací Qatar Foundation (QF). Zpráva s názvem „Nové školy myšlenek: Inovativní modely pro poskytování vysokoškolského vzdělávání", kterou vyhotovila organizace Economist Intelligence Unit (EIU), naznačila, jak se vysokoškolské instituce musí přizpůsobit, aby přežily, když čelí klesajícímu veřejnému financování, otázkám ohledně jejich hodnoty a výzvám, které představují technologie a automatizace. Vzhledem k tomu, že zpráva byla zveřejněna dnes, odborníci na vzdělávání ze tří kontinentů se v rámci panelové diskuse organizace EIU sponzorované nadací QF zabývali svými zjištěními a sdíleli své názory na budoucnost vysokoškolského vzdělávání s Benem Nelsonem, zakladatelem, předsedou a generálním ředitelem univerzitního programu Minerva Schools při Keck Graduate Institute, který řekl: „Studenti mají letos mimořádnou odpovědnost, protože poprvé v historii mohou uvést instituce do úpadku.
„Mohou projevit názor způsobem, jakým to nikdy dříve nebylo možné - rozhodnutí o ročním vynechání vysoké školy může instituci doslova zrušit. Poprvé je role studentů jako rozhodujícího partnera - určení toho, co by univerzity měly dělat a které by měly mít právo je vzdělávat v budoucnu." „Když se společnosti a studenti spojí s institucemi a nedostanou to, za co platí, dojde k zúčtování." Dr. Mary Schmidt Campbell, prezidentka univerzity Spelman College, v diskuzi uvedla, že akademická partnerství jsou „v takovém období nesmírně důležitá" a dodala: „Instituce musí přestat být tak vzácné, uzavřené a izolované." „Spolupráce je prospěšná pro všechny, ale vyžaduje úplně jiné myšlení, než jaké máme nyní. Pokud se vrátíme do marketingového a konkurenčního režimu, nikam se nedostaneme." A Francisco Marmolejo, poradce pro vzdělávání organizace QF, uvedl, že vysoké školy musí „zpochybnit své předpoklady" a říci: „Pokud to neuděláme, nenarušíme a nebudeme ochotni riskovat, jakmile se podmínky vrátí k nějaké normální situaci, můžeme se pokoušet stát se stejnými jako dříve. Tato krize nám říká, že už nemáme luxus předpokládat, že věci budou takové, jaké bývaly." Zprávu „Nové školy myšlenek: Inovativní modely pro poskytování vysokoškolského vzdělávání" lze stáhnout zde. Záznam diskuse naleznete zde.
Nadace Qatar Foundation - Uvolnění lidského potenciálu Nadace Qatar Foundation pro vzdělávání, vědu a společenský rozvoj (QF) je nezisková organizace, která podporuje Katar na jeho cestě k tomu, aby dosáhl diverzifikované a udržitelné ekonomiky. Nadace QF se snaží sloužit lidem v Kataru i mimo něj poskytováním specializovaných programů napříč jejím ekosystémem zaměřeným na inovace v oblasti vzdělávání, výzkumu a vývoje a společenského rozvoje. Nadace QF byla založena v roce 1995 Jeho Excelencí šejkem Hamád ibn Chalífa Al Sáním, otcem Amírem a Její Výsostí šejkou Mósa bint Nasser, kteří sdíleli vizi poskytovat Kataru kvalitní vzdělání. Dnešní vzdělávací systém světové úrovně organizace QF nabízí členům komunity možnosti celoživotního vzdělávání od šesti měsíců až po doktorskou úroveň, což umožňuje absolventům prospívat v globálním prostředí a přispívat k rozvoji národa. Nadace QF v Kataru také buduje multidisciplinární inovační centrum, kde domácí výzkumní pracovníci pracují na řešení místních a globálních výzev. Podporou kultury celoživotního vzdělávání a podporou společenského zapojení prostřednictvím programů, které ztělesňují kulturu Kataru, se nadace QF zavázala posilovat místní komunitu a přispívat k lepšímu světu pro všechny.
Úplný seznam iniciativ a projektů nadace QF naleznete na webových stránkách: www.qf.org.qa S dotazy z médií kontaktujte: pressoffice@qf.org.qa Tento materiál jménem nadace QF distribuuje společnost R |Binder Partners Inc. Další informace jsou k dispozici na Ministerstvu spravedlnosti ve Washingtonu, DC. Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1163685/Qatar_Foundation_Logo.jpg
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.