Šperky z chirurgické oceli - materiál 21. století

Datum: 21.05.2010

V poslední době je při výrobě šperků hojně využívána chirurgická ocel. Jedná se o materiál, který je velmi tvrdý, odolný a díky svým dalším vlastnostem se stal oblíbený nejen mezi mladými lidmi. Dřívějším trendem byly převážně šperky ze zlata či stříbra, dnes se ovšem prosazují šperky z chirurgické oceli, které se vyrábí v mnoha různorodých tvarech a provedeních a také v kombinaci s různými materiály, jako jsou různé kamínky (především pak zirkony), kaučuk, zlato či stříbro.

Vlastnosti chirurgické oceli:

-       Je vysoce odolná vůči poškození či podření

-       Nemění svoji barvu, je barevně stálá

-       Nevyvolává alergické reakce

-       Nekoroduje, na jejím povrchu se netvoří žádné skvrny

-       Udržuje si svůj lesk

Její další nespornou výhodou je její cena, která je zpravidla výrazně nižší než u drahých kovů. Z těchto důvodů je proto velice hojně zastoupena ve šperkařství, kde se z ní vyrábí veškeré druhy šperků jako jsou náušnice, řetízky, náramky, prsteny nebo piercing.

Chirurgickou ocel můžeme dále rozdělit do čtyř hlavních tříd na základě složení:

-       Třída 200 obsahuje chrom, nikl a mangan

-       Třída 300 obsahuje chrom a nikl

-       Třída 400 obsahuje chrom

-       Třída 500 obsahuje velice nízký podíl chromu

Nejkvalitnější je chirurgická ocel 316L, která se používá hlavně ve farmaceutickém průmyslu pro výrobu tělních implantátů. Tato ocel je velice vhodná i pro osoby trpící alergiemi, jelikož nevyvolává žádné alergické reakce a je dobře snášena. Šperky jsou navíc většinou opracovány s použitím technologie zvané elektromagnetické leštění do dokonalého lesku či matu. Chcete-li se dozvědět tipy k nákupu či další informace, navštivte web www.chirurgicka-ocel.eu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.