Jak správně pečovat o podprsenky

Datum: 23.12.2009

Ty tam už jsou časy, kdy se v hlavě Mary Phelps Jacobové z New Yorku zrodil nápad, jak se pokusit nahradit nepohodlný korzet. Roku 1914 spojila stuhu a dva malé kapesníčky a počátek éry podprsenek mohl být odstartován. Kdyby tenkrát ženy tušily, z čeho si budeme moci vybírat za pár desítek let... S mnohými inovacemi na nás ale čeká otázka, jak se správně o podprsenky starat, aby dlouho vydržely tak krásné jako při jejich nákupu a prodloužila se jejich životnost.

Jak pečovat o podprsenky

Je samozřejmé, že každý typ podprsenek vyžaduje trochu odlišnou péči. Zvláštní pozornost si zaslouží ty, které jsou vyztuženy kosticemi anebo jsou předem vytvarované.

Před praním je vhodné podprsenku zapnout na háčky, aby nedošlo k jejich zaháknutí, a tak poškození vytáhnutím nití z tkanin, nejčastěji krajek. Mnozí odborníci doporučují prát podprsenky ručně, a to v jemném pracím prostředku, šampónu, případně postačí použít ekologické jádrové mýdlo.

Praní v pračce může být také šetrné za předpokladu, že použijeme speciální program na ruční praní anebo na 30 stupňů. Některé podprsenky mohou změnit tvar pod vlivem příliš horké vody, proto je vlažná či studená voda tím nejlepším řešením. Spodní prádlo můžeme vkládat do textilního pracího sáčku, který zabrání případnému vypadnutí kostice a poškození nejen prádla, ale také bubnu pračky. Nezapomínejme na barevné odlišení prádla (zejména světlých „skvostů“), aby nedošlo k jejímu zabarvení, a to nejen při praní, ale také při jejich sušení.

Nejvhodnějším řešením péče o podprsenky je voda s neutrálním PH.

Ač se to zdá poněkud zvláštní, ždímání není potřeba, protože jemné materiály rychle schnou. Nikdy nesušíme prádlo na ústředním topení, protože se může zkroutit, ztratit svůj původní tvar nebo se srazit. Postačí klasické sušení na šňůře na prádlo.

Pokud jste dočetla až k tomuto řádku, můžete si gratulovat, protože jste se stala odbornicí na péči o podprsenky.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.