6. řešení - Minipivovar stavebnicové konstrukce

Datum: 01.08.2016
Praha 1. srpna (PROTEXT) - Příprava a realizace minipivovaru s sebou přináší množství nezbytných přípravných, stavebních a dokončovacích prací, které často významně prodražují celý zamýšlený záměr. Nejprve je nutné zpracovat technologický a stavební projekt. Je...
Praha 1. srpna (PROTEXT) - Příprava a realizace minipivovaru s sebou přináší množství nezbytných přípravných, stavebních a dokončovacích prací, které často významně prodražují celý zamýšlený záměr. Nejprve je nutné zpracovat technologický a stavební projekt. Je potřebné získat stavební povolení a statické posudky z důvodu zásahu do stavby a změny jejího účelu, a dále pak vyjádření nejrůznějších institucí. Poté následuje náročná stavební příprava objektu, do něhož má být minipivovar zastavěný. Je nutná instalace potrubního systému, kabelových vedení, zabetonování kotvicích prvků do podlah a stěn, příprava kanalizačních cest a vodních přípojných míst. Z hlediska legislativy se minipivovar svojí zástavbou do budovy stává její stavební součástí, což s sebou může přinést množství nečekaných komplikací v budoucnu. Například může nastat problém v případě, kdy si chce na pořízení pivovaru vzít úvěr podnikatel, který není vlastníkem daného objektu, v němž bude pivovar provozován. Dotační programy nebo banky jen nerady poskytují finanční prostředky na investice do výrobních technologií, které se stávají neoddělitelnou součástí nemovitosti jiného vlastníka, a dotýkají se tak práv třetích osob. Riziko podstupuje jak samotný podnikatel, tak i vlastník objektu. V případě, kdy by došlo k potřebě prodeje vybavení pivovaru nebo naopak objektu jinému vlastníkovi, anebo k exekučnímu řízení, dostal by se do problémů také druhý zúčastněný, neboť nelze jednoduše technologii pivovaru bez jejího znehodnocení z budovy vyjmout a přemístit do jiného objektu bez dalších souvisejících investic. Zdá se to překvapivé, ale existuje elegantní řešení, jak výše popsané problémy a rizika do značné míry eliminovat. Netradiční české řešení modulárního stavebnicového minipivovaru prakticky všechny výše zmíněné nevýhody klasicky řešeného pivovaru jednoduše překonává. Podívejme se na stavebnicový minipivovar podrobněji. Minipivovary BREWORX MODULO jsou vyráběné jako stavebnice. Podobně jako například nábytek z IKEA si minipivovar sám zákazník po zakoupení sestaví podle návodu během několika hodin. Co je velmi důležité - k sestavení minipivovaru Modulo není potřebný nákladný zásah týmu tým odborníků, čímž se realizace celého projektu značně zlevní. Zákazník se obejde bez projekční dokumentace, bez stavebního povolení (snad jen s výjimkou, kdy by se zásadně změnil účel objektu a například dosavadní restaurace by nově jen vyráběla pivo se zrušením restauračního provozu), neboť nejsou nutné zásadní nevratné zásahy do objektu.

Minipivovar Breworx Modulo sestává z několika kompaktních modulů. V základní sestavě to jsou moduly:

• Varna (blok pro výrobu mladiny z výchozích surovin: sladu, chmele, vody) • Modul vodního hospodářství - zásobník horké a studené vody, deskový výměník pro chlazení mladiny, chladič pro přípravu studené vody) • Kvasné jednotky FUIC - kompaktní stanice s cylindrickokónickými tanky, nezávislým chlazením a regulací teploty pro řízené kvašení a zrání piva. • Blok výroby horké páry a úpravna pitné vody - parní vyvíječ a chemická úpravna vody • Blok technických plynů - vzduchový kompresor, láhve CO2, vzduchové filtry • Sanitační čerpadlo • Šrotovník pro mačkání sladu Moduly minipivovaru Breworx Modulo jsou vzájemně propojené speciálními sanitovatelnými hadicemi. Ustavení modulů vyžaduje pouze jednoduchou práci s paletovým vozíkem, menší moduly jsou opatřené vlastními kolečky. Každý z modulů pivovaru je samostatným elektrickým spotřebičem, který lze uvést do provozu jeho prostým zapojením do zásuvky.

Minipivovar Breworx Modulo v základní sestavě:

Stavebnicový minipivovar Breworx Modulo je možné umístit do běžných prostorů. Požadavky na jejich vybavení jsou prakticky totožné s požadavky na běžnou restaurační kuchyni. Nutností jsou omývatelné a vykachličkované podlahy o dostatečné nosnosti s ohledem na technologii. Podlahy mírně spádované do odtokových kanálků a pružné nebo pevné připojení na kanalizaci. Pivovarská varna vyžaduje napojení na oddělenou kanalizaci a zajištění odvodu par, přičemž lze brýdové páry také zkapalnit kondenzátorem a odvádět je do běžné kanalizace. Výtečnou výhodou minipivovaru Modulo je možnost jeho snadného rozšiřování o další moduly. Kapacitu minipivovaru Modulo lze v budoucnu snadno rozšiřovat přidáváním dalších FUIC jednotek s kvasnými a zracími tanky, případně rozšířením pivovaru o další moduly, jako například: • Modul pro uchovávání a regeneraci pivovarských kvasnic • Modul pro strojové čištění a sanitaci technologie • Modul s výčepními anebo stáčecími tanky • Modul pro filtraci hotového nápoje • Modul pro mytí a plnění pivních kegů • Modul pro mytí a plnění piva do lahví Zákazník nemusí hned na začátku přemýšlet o budoucím řešení pivovaru, neboť není nutné dimenzovat pro budoucí rozšíření výkon chlazení nebo systém regulace tanků jako u běžného pivovaru. Více informací o výrobku: http://www.ceskeminipivovary.cz/inovativni-reseni/breworx-modulo/ Kontakt: Czech Minibreweries s.r.o. Kolofíkovo nábřeží 30 747 05 Opava Česká republika Tel.: +420 552 308 918 E-mail: info@czechminibreweries.com Web: http://www.ceskeminipivovary.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.