5. řešení - Hop gun - zařízení pro studené chmelení piva - Dry hopping

Datum: 18.07.2016
Praha 18. července (PROTEXT) - České pivovarnictví v posledních letech objevuje postupy a výrobní techniky, které ještě donedávna v našich krajích takřka nikdo neznal. Ať už se jedná o piva vyráběná metodou svrchního kvašení, dochucování speciálními ingrediencemi, anebo...
Praha 18. července (PROTEXT) - České pivovarnictví v posledních letech objevuje postupy a výrobní techniky, které ještě donedávna v našich krajích takřka nikdo neznal. Ať už se jedná o piva vyráběná metodou svrchního kvašení, dochucování speciálními ingrediencemi, anebo třeba využití historicky zapomenutých metod výroby sladu na hvozdech. Mezi méně známé výrobní postupy při výrobě piva patří tzv. studené chmelení. V zahraničí bývá nazýváno spíše "suché chmelení" - dry hopping. Jedná se o metodu výroby piva, při níž je pomocí speciálního zařízení, nazývaného "hop gun" (doslova chmelová puška), proplachováno již hotové studené pivo přes kapsli se silně aromatickým chmelem. Díky krátké expozici a nízké teplotě získá pivo z chmele velmi výraznou vůni, ale zároveň nepřijme hořké látky. Hlavní výhodou studeného chmelení tedy je, že nezvyšuje hořkost piva. Český výrobek Hop gun je vyrobený tak, aby umožňoval průtok piva chmelovým granulátem pod stálým tlakem, jinak by se pivo odsytilo a ztratilo říz. Konstrukce dále zabraňuje nežádoucímu ucpání síta a ztrátě jeho propustnosti. Síto zabraňuje vniknutí chmelových granulí do piva a umožňuje snadné čištění zařízení. Pro vlastní nucený oběh piva zařízením hop gun je v systému zařazeno membránové čerpadlo, které svojí konstrukcí umožňuje šetrné čerpání piva bez jeho mechanického rozbití, které by jinak mělo negativní vliv na senzorické vlastnosti piva. Zařízení Hop gun českého výrobce dosahuje všech kvalit chmelicích tanků, které se používají v zemích, kde je studené chmelení piva tradičním postupem. Proto je velmi oblíbené například v zemích Skandinávie nebo v Anglii, kam se z České republiky dodávají tanky pro výrobu piva již uzpůsobené pro dry hopping, jak to vyžadují tamní pivovarníci. Více informací o výrobku: http://www.ceskeminipivovary.cz/nabidka/vyroba/komponenty-pivovaru/studeny-blok/studene-suche-chmeleni-piva/ Czech Minibreweries s.r.o. Kolofíkovo nábřeží 30 747 05 Opava Česká republika Tel.: +420 552 308 918 E-mail: info@czechminibreweries.com Web: http://www.ceskeminipivovary.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.