Na Prague Design Week 2016 zazáří i proslulá lampa

Datum: 22.04.2016
Praha 22. dubna (PROTEXT) - Ikonická lampička č. 21616 od designéra Josefa Hůrky, která se v 60. letech stala nedílnou součástí mnoha domácností, opět zazáří na Prague Design Week. Na přehlídce českého a zahraničního designu se představí od 2. do 8. května 2016 v Kafkově...
Praha 22. dubna (PROTEXT) - Ikonická lampička č. 21616 od designéra Josefa Hůrky, která se v 60. letech stala nedílnou součástí mnoha domácností, opět zazáří na Prague Design Week. Na přehlídce českého a zahraničního designu se představí od 2. do 8. května 2016 v Kafkově domě. Lampička získala uznání svým zařazením do seznamu 100 ikon českého designu a pod názvem Talampa.cz byla její výroba po více jak 50 letech obnovena. O znovuzrození lampičky se postaral její původní výrobce družstvo DRUPOL. „Zjistili jsme, že původních kousků z 60. let minulého století se dochovalo jen pár a nedají se skoro sehnat. Proto jsme se u příležitosti 80. výročí založení družstva rozhodli výrobu obnovit,“ vysvětluje současný generální ředitel družstva Martin Špryňar. Lampa se pyšní českou ruční výrobou, je vzdušná, barevná a zároveň velmi strohá a účelná. Je příkladem takzvaného bruselského stylu, který byl prvně představen na světové výstavě EXPO 1958 v Bruselu. Dalšími výraznými produkty tohoto výtvarného stylu jsou například vozy Tatra 603 nebo všem dobře známé tramvaje T3 a jejich šedé a červené plastové tramvajové sedačky. Lampa č. 21616 se dnes vyrábí v šesti různých barevných variantách a na Prague Design Week v Kafkově domě ji najdete pod názvem Talampa.cz v místnosti 511 Q. Kontakt: Michal Rázga Talampa.cz mich.razga@gmail.com tel: +420 724 006 310
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.