Poštu čeká další propad tržeb a zdražování

Datum: 01.04.2016
Praha 1. dubna (PROTEXT) - Pošta po třech letech opět zdražuje. Dotkne se to především listovních zásilek, které se potýkají s meziročním poklesem kolem deseti procent. Za obyčejné psaní si tak připlatíme o 3 Kč více, u doporučeného dokonce o 4 Kč. Ke zdražení služeb...
Praha 1. dubna (PROTEXT) - Pošta po třech letech opět zdražuje. Dotkne se to především listovních zásilek, které se potýkají s meziročním poklesem kolem deseti procent. Za obyčejné psaní si tak připlatíme o 3 Kč více, u doporučeného dokonce o 4 Kč. Ke zdražení služeb České pošty dojde už od 1. května tohoto roku. Do kapsy si hlouběji sáhne každý, kdo pravidelně a ve velkých objemech posílá listovní zásilky, tedy především podnikatelé. Ty do posílání papírových dokumentů, především faktur a smluv, tlačí hlavně jejich zákazníci a vidina lepší právní doložitelnosti odeslání. „Neočekáváme, že zvýšení ceny poštovného bude mít za následek masivní odliv jejich uživatelů. Z našich průzkumů, které jsme v roce 2015 mezi malými a středními firmami dělali, vyplývá, že problémem není ani tak cena, jako časová náročnost na odeslání, která finální náklady navyšuje,“ říká Josef Polčiak z projektu Listonoška.cz, který lidem poskytuje služby moderní pošty – posílání papírových dopisů online. Pošta své kroky zdůvodňuje především snahou o zachování stávajícího rozsahu i kvality svých služeb a plnění zákonné povinnosti zajištění krytí nákladů spojených s poskytování služeb. Objem odeslaných dopisů totiž již od roku 2008 nepřetržitě klesá a pro poštu se tak provozování listovních služeb stává hůře udržitelným. “Od pošty je to pochopitelný krok, ale za současného meziročního poklesu odeslaných listovních zásilek, ho bude muset opakovat každé 3 roky, aby dokázala krýt náklady. Podle současného trendu se dá tak očekávat, že se do osmi let cena poštovného zdvojnásobí,” říká Polčiak. Listonoška.cz je e-mailový klient, díky kterému můžete posílat papírové dopisy online. Z pohodlí domova nebo kanceláře, po celé ČR a Evropské unii. Kontakt: www.listonoska.cz, info@listonoska.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.