Výhody společenství vlastníků jednotek

Datum: 31.07.2015
Praha 31. července (PROTEXT) - Není to tak dávno, co vešel v platnost nový občanský zákoník a zavedl změny ve společenství vlastníků jednotek. Toto společenství je zvláštní právnickou osobou, která zajišťuje správu, provoz či opravy společných částí bytového domu. Pokud...
Praha 31. července (PROTEXT) - Není to tak dávno, co vešel v platnost nový občanský zákoník a zavedl změny ve společenství vlastníků jednotek. Toto společenství je zvláštní právnickou osobou, která zajišťuje správu, provoz či opravy společných částí bytového domu. Pokud má dům nejméně pět bytů a tři z nich patří různým majitelům, musí toto společenství ze zákona vzniknout. Je-li v domě méně než pět jednotek, může být společenství vlastníků založeno, pokud s tím souhlasí všichni vlastníci jednotek. Osobní vlastnictví bytu má mnoho výhod. Už jen to, že nemusíte platit žádný nájem a peníze investujete do svého vlastního bydlení – do své budoucnosti. Například za 20 či 30 let může být byt váš, pokud ho máte koupený na hypotéku. Když těchto 20 let budete žít v nájmu, zaplatíte pouze službu a za tyto peníze nakonec nic hmotného nezískáte. Jelikož osobní vlastnictví je z tohoto pohledu velmi výhodné a u všech těchto domů musí někdo zajištovat jejich provoz, stoupá poptávka po firmách, které zajišťují tzv. facility management. Komplexní facility management pro vlastní bydlení Komplexní facility management vám pomůže v mnoha ohledech. Správu nemovitostí zajišťuj řada soukromých firem, ale jen část z nich má v této oblasti dlouholeté zkušenosti. Tyto služby se neorientují jen na velká města, ale patří k poptávaným službám i na městech menších. Společenství vlastníků jednotek si tak může zajistit administrativní a právní servis, údržbu nemovitosti nebo technickou správu budov. O nemovitost je v každém případě potřeba se starat soustavně. Doba, kdy si vše museli zajišťovat vlastníci bytů, je už dávno pryč. Mnohem lepším řešením je každý měsíc odvádět částku na společný účet a z něj tyto služby hradit, aby byly zajištěny opravdu profesionálně. Mnoho lidí stále řeší, zda je lepší bydlet v soukromém nebo ve družstevním bytě. Družstevní byt přináší o něco méně starostí. Na druhou stranu s ním ale nemůžete nakládat podle svých představ, jelikož není skutečně váš. Například ho nemůžete bez souhlasu družstva pronajmout. Společenství vlastníků jednotek vám tak přinese mnohem větší volnost v rozhodování. Copyright © 2015 RETEL GROUP s.r.o. KONTAKT: GREEN LIONS a.s. Vocelova 578/1 Praha 2 120 00 GSM: +420 224 217 069 e-mail: info@greenlions.cz web: sem-text-odkazuwww.greenlions.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.