Jak na prevenci a ošetření proleženin

Datum: 27.10.2014
Praha 27. října (PROTEXT) - Proleženiny dokáží opravdu potrápit. Projevují se především u dlouhodobě ležících pacientů, kterým je způsobuje tlak na pokožku. Jelikož se proleženiny špatně hojí, je třeba dbát důsledné prevence. My vám poradíme, jakou nejlépe zvolit. Nepříjemné...
Praha 27. října (PROTEXT) - Proleženiny dokáží opravdu potrápit. Projevují se především u dlouhodobě ležících pacientů, kterým je způsobuje tlak na pokožku. Jelikož se proleženiny špatně hojí, je třeba dbát důsledné prevence. My vám poradíme, jakou nejlépe zvolit. Nepříjemné proleženiny se mohou týkat lidí v každém věku, ačkoliv největší riziko představují pro seniory, kteří jsou často dlouhodobě upoutáni na své lůžko. Prevence proleženin Na prodej zdravotnických pomůcek, které pomáhají proleženinám předcházet, či řeší jejich vznik, se specializuje společnost Distrimed s.r.o. Na jejích stránkách najdete o proleženinách důležité informace a také internetový obchod, ve kterém můžete zakoupit užitečné zdravotní pomůcky. Aby proleženiny vůbec nevznikly, je dobré pravidelně měnit polohy pacienta. Polohu můžete měnit po pár minutách či hodinách podle jeho stavu. Abyste proleženinám zamezili, jsou vhodné polohy především na boku. Ty však musí být pacientovi příjemné. Kde se proleženiny objevují Proleženiny, které se odborně označují také jako dekubity, se mohou objevit na křížové či sedací kosti, na patách, u obratlů krční páteře či na lopatkách. Právě tyto oblasti jsou nejohroženější. Rozlišují se celkem čtyři stupně. Nejprve dochází pouze k zarudnutí pokožky, poté se kůže částečně poškozuje, následně se poškodí podkoží a svaly a nakonec vzniká vřed, který vede až do kostní tkáně. Kvalitní antidekubitní matrace a podložky Užitečnou prevenci vzniku proleženin představují antidekubitní matrace, podložky či sedáky, které pomohou rovnoměrně rozložit tlak v zatěžované oblasti. Tření je díky nim minimální, pokožka se tedy mechanicky nepoškozuje, je zajištěna stabilita a komfort pacienta. V nabídce pomůcek u Distrimed můžete vybírat z celé škály produktů. Jejich vhodnost vám ale vždy doporučujeme konzultovat s lékařem. Antidekubitní podložky a matrace jsou ideálním řešením pro všechny pacienty, které proleženiny ohrožují. Podložka představuje cenově dostupnější variantu, ale při dlouhodobých problémech se určitě vyplatí investovat i do matrace. O tom, jak funguje ta antidekubitní, se dozvíte více zde. Copyright © 2014 RETEL GROUP s.r.o. DISTRIMED s.r.o. Havlíčkova 190/12 Český Těšín 737 01 GSM: +420 558 712 577 e-mail: info@distrimed.cz web: www.distrimed.cz e-shop: www.distrimedpomucky.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.