Proč se Vaší firmě nedaří?

Datum: 08.09.2014
Přerov 8. září (PROTEXT) - Nemůžete najít vhodné zaměstnance? Schopní lidé vám často odcházejí ke konkurenci? Pomlouvají ex-zaměstnanci Vaši firmu? Klesají Vám tržby? Jedna z příčin může být naprosto prozaická, a to zanedbaná firemní kultura. Odborníci se shodují,...
Přerov 8. září (PROTEXT) - Nemůžete najít vhodné zaměstnance? Schopní lidé vám často odcházejí ke konkurenci? Pomlouvají ex-zaměstnanci Vaši firmu? Klesají Vám tržby? Jedna z příčin může být naprosto prozaická, a to zanedbaná firemní kultura. Odborníci se shodují, že právě nedostatečná péče o podnikovou atmosféru bývá základním pilířem neúspěchu firem. Málokterá si to však připustí. Ačkoliv se termín "budování firemní kultury" jeví jako prázdná fráze, v drtivé většině případů jde o klíčový faktor úspěšnosti firmy. "Spokojený zaměstnanec, který důvěřuje svému vedení, pracuje uvolněněji, rychleji, kreativněji. Proto je nakonec i produktivnější. Naopak člověk opakovaně vystavovaný enormnímu stresu, pracující v atmosféře strachu ze šéfa, nikdy nemůže být tak výkonný. Navíc inklinuje k větší chybovosti, méně komunikuje, méně se odváží pustit do náročnějších úkolů, má nízké sebevědomí," vysvětlil ředitel společnosti J.I.P. pro firmy Jiří Jemelka, který se řadu let zabývá pomocí neprosperujícím firmám. Příčin vzniku neproduktivní atmosféry ve firmě je podle Jemelky mnoho. "Nejčastěji jde o celou sérii dílčích faktorů zanedbané firemní kultury. Ze zkušeností ze zhruba stovky firem vím, že velmi častou příčinou neúspěchu bývá nefunkční interní komunikace, dále pak 'nešťastně' zvolený šéf, špatně seřazené priority, kdy se upřednostňuje krátkodobý před dlouhodobým ziskem či absence selského rozumu v řízení firmy. U narušených firemních kultur trvá v některých případech i měsíce a roky, než se podaří atmosféru 'vyčistit' a nastolit nový svěží vítr, který posune firmu i v ekonomických výsledcích výše," poznamenal Jemelka. Podle jeho slov díky "vyčištění" firemní kultury lidé v takovýchto podnicích pracují rádi. "Hlásí se i více schopných uchazečů, snižuje se fluktuace a díky tomu roste stabilita. Ve firmě totiž zůstávají zkušenosti a tím roste i odbornost na trhu. Vyšší firemní odbornost až excelence pak vede k výrazné konkurenční výhodě, k lepší pověsti, k většímu počtu zákazníků, k jejich vyšší věrnosti atd. V tomto smyslu bychom mohli hovořit o tom, že se jedná o vzestupnou spirálu dobra. Jeden pozitivní prvek výrazně ovlivňuje další dílčí pozitivní prvky, které se svými účinky násobí," prozradil šéf společnosti J.I.P. pro firmy. "Chytří podnikatelé a manažeři uvedená rizika nepodceňují. Naopak pracují i v oblasti firemní kultury na tom, aby co nejvíce ovlivnili růst produktivity své firmy, její zdraví, stabilitu a prosperitu do budoucna. Přemýšlejte nad svou firmou v duchu faktorů, které jsou popsány výše. Hledejte, kde může být problém ve vašem podniku. Případně využijte pomoc odborníků na dané téma," uzavřel Jemelka. Chcete-li získat více informací na dané téma, jedním ze zdrojů může být web: www.managementnews.cz Kontakt: J.I.P. pro firmy s.r.o. Ing. Bc. Jiří Jemelka výkonný ředitel CEO / jednatel společnosti +420 603 995 052 jiri.jemelka@jip-pf.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.