Sezóna v Chorvatsku začala díky příznivým teplotám o poznání dřív

Datum: 05.05.2014
Praha 5. května (PROTEXT) - Teplé počasí posledních týdnů zahájilo dovolenkové období. Téměř každý Čech přemýšlí nad tím, do které oblasti vyrazí na letošní dovolenou. Jednou z nejoblíbenějších destinací je bezpochyby Chorvatsko. Počet českých turistů zde rok od...
Praha 5. května (PROTEXT) - Teplé počasí posledních týdnů zahájilo dovolenkové období. Téměř každý Čech přemýšlí nad tím, do které oblasti vyrazí na letošní dovolenou. Jednou z nejoblíbenějších destinací je bezpochyby Chorvatsko. Počet českých turistů zde rok od roku stoupá. Loni do Chorvatska zavítalo něco málo přes 652 tisíc turistů a letos to bude podle posledních odhadů ještě o několik tisíc víc. Chorvatsko je rok od roku oblíbenější V roce 2010 navštívilo Chorvatsko přes šest set tisíc krásy chtivých Čechů. Loni to už bylo o dobrých padesát tisíc víc. Turistický ruch se tak pomalu, ale jistě začíná dostávat z hospodářské krize, která nejvíce postihla Itálii. Z té totiž do prosluněného Chorvatska zavítá pokaždé méně a méně dovolenkářů. Největší počet turistů však do Chorvatska míří tradičně z Německa. Může za to zejména příjemné chorvatské počasí, které zde není až tak parné jako v jiných destinacích, a cenová dostupnost. Sezóna v Chorvatsku letos začala se značným předstihem Pokud bychom se přesunuli do současnosti, můžeme směle tvrdit, že sezóna v Chorvatsku již započala. Zásluhou mírné zimy a rychle nastoupenému jarnímu počasí se tak stalo dokonce o několik měsíců dříve, než tomu bylo v předchozích letech. To potvrdil i ředitel projektu UBYTOVANIvCHORVATSKU.cz Boris Debeljak: „Příjemné jarní počasí zvýšilo zájem o Chorvatsko i v těchto netradičních měsících, kdy stále více turistů poznává krásy země například na kole. Pozorujeme zároveň zvýšený zájem turistů o Chorvatsko celkově, kdy ubytovací termíny v hlavní sezóně jsou v mnoha případech již obsazené, a v lukrativních ubytováních zbývá jen minimum volných kapacit. Proto není třeba s objednávkou ubytování váhat.“ Nejdelší dovolenou v Chorvatsku tráví Němci Co se týče počtu strávených nocí v této lokalitě, čísla se značně liší. Nejvíce času zde tráví lidé z Německa, a to téměř sedm a půl dne. V těsném závěsu se drží Nizozemci. Třetí příčku obsazují turisté z České republiky. Na nejkratší dobu do Chorvatska jezdívají výletníci z Francie. Ani ne za necelé čtyři dny se totiž zase vrací zpátky domů. „Češi jsou velmi konzistentní, co se týká délky pobytu, což souvisí i s typem ubytování (apartmány), které je využíváno nejčastěji. Dlouhodobě zároveň pozorujeme vzrůstající požadavky našich turistů na kvalitu ubytování, kdy v případě ubytování v soukromí se již standardem a nutností stává vybavení apartmánů klimatizací a stále častěji i připojením k internetu,“ říká Boris Debeljak. Uvidíme ale až na konci roku, jak dlouho vydrží tato výborně nastartovaná sezóna a kolik lidí nakonec navštíví jednu z nejvyhledávanějších destinací, kterou Chorvatsko bezpochyby je. Více informací o ubytování v Chorvatsku najdete na http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/. KONTAKT: Josef Řezníček PR oddělení Telefon: 776 690 636 info@ubytovanivchorvatksu.cz http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.