Vychází nové TRADE NEWS - ČR v Jižní Americe zaspala

Datum: 28.04.2014
Praha 28. dubna (PROTEXT) - Jarní číslo TRADE NEWS hledá příležitosti v Jižní Americe. Bývalý velvyslanec ČR v Argentině, Paraguayi, Peru a Bolívii a předseda Iberoamerické společnosti Jan Kopecký v exkluzivním rozhovoru tvrdí, že Česká republika na tomto kontinentu zaspala....
Praha 28. dubna (PROTEXT) - Jarní číslo TRADE NEWS hledá příležitosti v Jižní Americe. Bývalý velvyslanec ČR v Argentině, Paraguayi, Peru a Bolívii a předseda Iberoamerické společnosti Jan Kopecký v exkluzivním rozhovoru tvrdí, že Česká republika na tomto kontinentu zaspala. Připomíná, že tam působí řada našich předních vědců zejména v oblasti vodního hospodářství, jako je například tým objevitele pramenů Amazonky profesora Bohumíra Janského. "Svým dobrým jménem vytváří startovací pozici pro české firmy,“ zdůrazňuje s tím, že je třeba tyto skutečnosti správně využít. O svých zkušenostech s Jižní Amerikou a šancích v dopravní infrastruktuře hovoří zástupci společnosti DT-Výhybkárna a strojírna, jejíž výhybky byste našli například v tunelech metra v Buenos Aires nebo v Sao Paulu. Peruánská ekonomika roste velkým tempem a Peru si tak vysloužilo označení „latinskoamerický tygr“. Recept na obchodní úspěch v této nádherné zemi prozrazuje Jana Gutiérrez Chvalkovská, poradkyně předsedy Mezinárodní obchodní komory ČR. I ona se zmiňuje o tom, že peruánská strana dá při výběru obchodního partnera nejvíc na osobní reference. TRADE NEWS se dále podrobněji věnuje Argentině, Chile i Brazílii. Přináší exkluzivní data, která vznikla ve spolupráci se specialisty pražské centrály CzechTrade a jejích zahraničních kanceláří, článek velvyslance ČR v Chile Zdeňka Kubánka nebo rozhovor se zakladatelem a jednatelem společnosti SINDLAR Group Miloslavem Šindlarem. Právě vycházející číslo zahajuje rozhovor s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem o podpoře malých a středních firem. Jan Mládek v něm mimo jiné uvádí, že si váží poctivých živnostníků, že malé a střední firmy jsou v centru jeho zájmu a že hodlá obnovit slávu CzechTradu a CzechInvestu. „CzechTrade a CzechInvest budou mít v klíčových destinacích i svá zastoupení, aby mohly být našim podnikatelům nablízku… Právě ve chvílích, kdy spolu hovoříme, se chystá otevření zahraniční kanceláře v Číně, další se připravují například v Turecku.“ Na sedmdesáti šesti stranách najdete spoustu zajímavého čtení. Dvouměsíčník TRADE NEWS o obchodu a exportu vydává agentura Antecom jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Oslovuje však nejen její členy, ale inspiruje také jejich obchodní partnery i ty společnosti a instituce, které jim nabízejí své služby. Nové číslo vychází v tištěné podobě právě v těchto dnech a jeho elektronickou verzi můžete najít na www.tradenews.cz. Kontakt: PhDr. Jana Jenšíková jednatelka ANTECOM s.r.o. šéfredaktorka TRADE NEWS jensikova@antecom.cz www.tradenews.cz www.antecom.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.