Olympiáda zahýbala s prodejem televizorů

Datum: 14.02.2014
Praha 14. února (PROTEXT) - Stejně jako česká reprezentace sklízí úspěchy na ZOH v Soči, čeští prodejci elektra se radují z vyšších tržeb. Za poslední týden v lednu a první dva v únoru vzrostl prodej nejvíce v kategorii televizí. V dohledné době tedy nehrozí prudký pokles...
Praha 14. února (PROTEXT) - Stejně jako česká reprezentace sklízí úspěchy na ZOH v Soči, čeští prodejci elektra se radují z vyšších tržeb. Za poslední týden v lednu a první dva v únoru vzrostl prodej nejvíce v kategorii televizí. V dohledné době tedy nehrozí prudký pokles tržeb, kterého se maloobchodníci s elektrem obávali po zdražení způsobeném intervencí ČNB. "V současné chvíli jsme za celou síť Euronics o 32 procent nad úrovní počtu prodaných kusů televizorů ve stejném období loňského roku. Zajímavé je i to, že se zvyšuje průměrná cena za zakoupený televizor. Nárůst oproti loňskému roku je 35 procent," sděluje tiskový mluvčí Euronics Bohuslav Komín. Navýšení průměrné ceny je ovlivněno zájmem zákazníků o lépe vybavené modely s větší úhlopříčkou, ale i o nové technologie 4K UHD nebo OLED, které patří v současnosti mezi nejdražší na trhu. „Za posledních čtrnáct dní jsme prodali několik televizorů LG s technologií 4K UHD v úhlopříčkách 55" a 65". Jejich cena se pohybuje okolo 100 tisíc korun, což samozřejmě průměrnou cenu prodaných televizorů zvedne," vysvětluje Bohuslav Komín. Mezi nejprodávanější modely v síti Euronics patří LED televizory s úhlopříčkou 46"-47", 50", 55" a 65" s výbavou SMART a funkcí HbbTV, která umožňuje pohodlný příjem informací šířených přímo v televizním signálu nebo prostřednictvím internetu. Aplikace iVysílání umožňuje přístup zdarma ke kompletní databázi videí publikovaných na webu ČT, kde je divákům k dispozici téměř osmiletý archiv pořadů produkovaných Česku televizí. Nové televizory jsou uživatelsky vstřícné, navíc Česká televize přichystala pro období ZOH v Soči speciální aplikaci v rámci HbbTV. Letošní rok je pro segment televizorů extrémně prodejně významný. "Ve srovnání s loňským rokem, je rok 2014 doslova nabitý zajímavými sportovními událostmi, které přilákají k televizním obrazovkám milióny lidí. Po olympiádě bude následovat každoroční mistrovství v hokeji a v létě všemi fanoušky netrpělivě očekávané fotbalové MS v Brazílii," uzavírá Komín. Kontakt: PR EURONICS ČR a.s. Jana Holoubková tel. 728 670 959, e-mail: jana@mc-consultant.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.