Vychází nové TRADE NEWS - Galský kohout zpívá i našim firmám

Datum: 16.12.2013
Praha 16. prosince (PROTEXT) - Zatímco počet francouzských exportérů spíše klesá, tamních společností, které hledají dodavatele v zahraničí, je stále více. Přibližně 70 % francouzských importérů je z řad firem pod dvacet zaměstnanců a tyto malé firmy realizují čtvrtinu...
Praha 16. prosince (PROTEXT) - Zatímco počet francouzských exportérů spíše klesá, tamních společností, které hledají dodavatele v zahraničí, je stále více. Přibližně 70 % francouzských importérů je z řad firem pod dvacet zaměstnanců a tyto malé firmy realizují čtvrtinu hodnoty francouzského importu. Ze 68 % hledají Francouzi obchodní partnery v Evropské unii. Proč by je neměli najít právě v Česku? Podle velvyslankyně ČR ve Francii Marie Chatardové se příležitosti nabízejí subdodavatelům do automobilového, leteckého a všeobecně dopravního průmyslu, ve stavebnictví, výrobcům speciálních textilií, pryžových produktů, zdravotnické techniky, produktů využívajících náš špičkový design nebo třeba speciálních softwarových aplikací. Velkou perspektivu vidí ona i Jana Šmídová, autorka článku Proč by to tentokrát Francii mělo vyjít, také v odvětvích jako alternativní zdroje a úspory energií, bio, nanotechnologie a ve všem, co souvisí s životním prostředím nebo kvalitou života, například seniorů. V prosincovém čísle TRADE NEWS zaměřeném na Francii a design nemůže chybět exkluzivní rozhovor s Lucií Koldovou, v současné době nejoceňovanější českou designérkou, která má ateliér v Paříži a právem se o ní říká, že je ambasadorkou českého designu v Evropě. A o průmyslovém designu jako marketingovém nástroji hovoří další výrazná osobnost českého designu - Jan Čtvrtník. TRADE NEWS jako vždy představuje několik úspěšných českých firem. Dozvíte se například, že tradiční výrobce ohýbaného nábytku Ton staví úspěch svých produktů stále na ruční práci, že v Zámrsku ve firmě Brück AM najdete největší monolitní magnet na světě nebo jak se česká rodinná firma Kama chystá na zimní olympijské hry v Soči. Na základě vašich ohlasů se opět vracíme k problematice věčného boje s padělky a zasvětíme vás do tajů hologramů. A dvoustránkovým rozhovorem s advokátem Petrem Kvapilem startujeme pravidelnou rubriku věnovanou změnám vyplývajícím z nového občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích. Na šedesáti osmi stranách najdete spoustu dalších užitečných informací. Dvouměsíčník TRADE NEWS o obchodu a exportu vydává agentura Antecom jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Oslovuje však nejen její členy, ale inspiruje také jejich obchodní partnery i ty společnosti a instituce, které jim nabízejí své služby. Nové číslo vychází v tištěné podobě právě v těchto dnech a jeho elektronickou verzi můžete najít na www.tradenews.cz. Kontakt: PhDr. Jana Jenšíková jednatelka ANTECOM s.r.o. šéfredaktorka TRADE NEWS gsm: +420 602 342 799 jensikova@antecom.cz www.tradenews.cz www.antecom.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.