Hotelové náklady na podzim: Praha šetří cestovní výlohy

Datum: 13.11.2013
Norimberk 13. listopadu (PROTEXT/ots) - V Praze, ale také v mnoha jiných metropolích mimo Evropu, mohou hoteloví hosté oproti předchozímu roku výrazně ušetřit. Ukázal to aktuální žebříček cen hotelů mezinárodního rezervačního portálu hotel.info [ www.hotel.info...
Norimberk 13. listopadu (PROTEXT/ots) - V Praze, ale také v mnoha jiných metropolích mimo Evropu, mohou hoteloví hosté oproti předchozímu roku výrazně ušetřit. Ukázal to aktuální žebříček cen hotelů mezinárodního rezervačního portálu hotel.info [ www.hotel.info ], který ročně zprostředkuje zhruba dva miliony rezervací. Náklady na ubytování v Praze mírně klesly Londýn je z hlediska nákladů za ubytování se zhruba 4.255 korunami v průměru nejdražším hlavním městem Evropy, umístil se ještě před Stockholmem a Moskvou. Zatímco v anglické metropoli musejí hoteloví hosté zaplatit o téměř 14 procent více, mohou zákazníci v ruském hlavní městě ušetřit cca 13 procent. Také ve Varšavě a především v Kyjevě lze oproti předchozímu roku zaznamenat výrazné snížení cen pokojů. Zde byly náklady za ubytování v roce 2012 ovšem ještě nadprůměrně vysoké kvůli mistrovství Evropy ve fotbale. Velmi zajímavý by proto mohl být vývoj cen v Brazílii, když se zde v létě 2014 bude konat mistrovství světa. Pražské hotely rovněž šetří cestovní výlohy svých hostů. Ovšem průměrné náklady na ubytování se v hlavním městě snížily v průměru jen o 2,14 procenta na 2.049 korun. Náklady na ubytování v mezinárodních metropolích mimo Evropu jsou pro hosty z České republiky o něco výhodnější také díky převodu měn. S rozdílem více než 20 procent oproti loňskému roku je to zvlášť patrné vůči Japonsku. Turisté z České republiky zaplatili v Istanbulu přibližně o 17 procent méně. Zatímco v Kyjevě a Varšavě bylo již před mistrovstvím Evropy ve fotbale možné zaznamenat výrazné zvýšení cen, panuje v brazilské metropoli dosud v oblasti cen za ubytování klid, ačkoli již byla rezervována řada kontingentů. Úplnou tiskovou zprávu najdete zde: http://www.hotel.info/Press/Article?lng=CS&item=2176 Kontakt pro tisk: hotel.info Hugo-Junkers-Straße 15-17 90411 Norimberk Německo Tel.: +49-(0)911-59832-0 Fax: +49-(0)911-59832-11 E-mail: presse@hotel.info URL: www.hotel.info
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.