Zaměstnanci Nestlé pomohou místním zařízením pro seniory

Datum: 08.04.2020
Praha 8. dubna 2020 (PROTEXT) - Nestlé se stalo ambasadorem veřejné sbírky Charity Česká republika (více zde) na podporu poskytovatelů sociálních služeb. Ta pomůže zabezpečit nákup zdravotnického vybavení, prostředků a dalších pomůcek na zvýšení ochrany seniorů a jejich...
Praha 8. dubna 2020 (PROTEXT) - Nestlé se stalo ambasadorem veřejné sbírky Charity Česká republika (více zde) na podporu poskytovatelů sociálních služeb. Ta pomůže zabezpečit nákup zdravotnického vybavení, prostředků a dalších pomůcek na zvýšení ochrany seniorů a jejich pečovatelů před nákazou koronavirem. Společnost se zavázala z vlastních zdrojů zdvojnásobit sumu dobrovolných příspěvků, které její zaměstnanci pro tento účel darují.
"Nacházíme se v nelehké době. Naši zaměstnanci v posledních týdnech vymýšlejí nové možnosti, jak pomoci těm, kteří to nyní opravdu potřebují. Na organizace poskytující neustálou péči seniorům se trochu zapomínalo. Jejich zaměstnanci přitom v posledních týdnech, často bez potřebných ochranných pomůcek, denně riskují své zdraví, aby seniorům zabezpečili nezbytnou ochranu a péči. Rozhodli jsme se jim pomoct, a to formou podpory veřejné sbírky Charity ČR. Věřím, že do sbírky přispějí i naši zaměstnanci, přičemž dar od každého z nich bude společností Nestlé zdvojnásoben. Tímto způsobem pomůžeme zajistit zdravotnické vybavení a další nezbytné prostředky, abychom ochránili zdraví pečovatelů a životy seniorů," říká Vratislav Janda, ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé Česko a Slovensko. Pro zajištění pomoci poskytovatelům sociálních služeb pro seniory se společnost Nestlé spojila s organizací Charita Česká republika. Na slovenském trhu pak spolupracuje se Slovenskou katolíckou charitou.
Kamiony potravin: Pomoc na všech frontách v první linii
Kromě dobrovolného daru pro pečovatele o seniory se zaměstnanci Nestlé postarali i o zdravotníky, hasiče, policisty a další. V minulých dnech byly do skladů příslušných složek IZS a nemocnic v Česku a na Slovensku rozvezeny tisíce kartonů cukrovinek, kávy a dalších potravin. Zboží v hodnotě více než 7 mil. Kč bylo distribuováno pro české i slovenské organizace, které jsou v první linii boje s covid-19.
Nestlé pomáhá i ve světě
V reakci na aktuální situaci Nestlé spojilo síly s Mezinárodní federací společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce. Zavázalo se poskytnout potraviny, klinickou výživu a balenou vodu tam, kde je to nejvíce potřeba. Dále přispěje částkou 10 mil. CHF (27 mil. Kč) zemím, které jsou současnou situací nejvíce zasaženy.
Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Podniká v 189 zemích světa, zaměstnává 328.000 zaměstnanců. Posláním Nestlé je zvyšovat kvalitu života a přispívat ke zdravější budoucnosti. Nestlé nabízí široké portfolio výrobků a služeb pro lidi i jejich domácí mazlíčky. Jedná se o více než 2000 značek, od globálních ikon jako je Nescafé nebo Nespresso až k místním značkám. Základem podnikání Nestlé je strategie rozvoje výživy, zdraví a vyváženého životního stylu. Společnost byla založena před více jak 150 lety ve švýcarském Vevey, kde dodnes sídlí. V Česku Nestlé vyrábí ve svých závodech ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari, JOJO atd. a v závodě TIVALL Krupka chlazené a mražené vegetariánské pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku v závodě Carpathia Prievidza vyrábí široký sortiment kulinářských výrobků pod značkami Maggi a Carpathia. Více na www.nestle.cz.
Kontakt pro média: Robert Kičina, manažer pro korporátní komunikaci, e-mail: robert.kicina@cz.nestle.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.