Zámek Jezeří navštíví Faust a Mefisto

Datum: 02.08.2016
Horní Jiřetín (Mostecko) 2. srpna (PROTEXT) - V sobotu 6. srpna v 17 hod. uvede festival Hudební léto v Jezeří v poloscénické inscenaci operu Faust od Louise Spohra. Provedení by mělo připomenout slavnou premiéru této opery pod vedením Carla Maria von Webera ve Stavovském divadle...
Horní Jiřetín (Mostecko) 2. srpna (PROTEXT) - V sobotu 6. srpna v 17 hod. uvede festival Hudební léto v Jezeří v poloscénické inscenaci operu Faust od Louise Spohra. Provedení by mělo připomenout slavnou premiéru této opery pod vedením Carla Maria von Webera ve Stavovském divadle v Praze 1. září 1816. Fausta a Mefista na Jezeří nedoprovodí Markétka, ale Kunhuta, Růženka, hrabě Hugo, čarodějnice, larvy a další duchové temnot. Předlohou Spohrovy opery totiž není Goetheho zpracování, ale starší verze tohoto příběhu od Maximiliana Klingera a Heinricha von Kleist. Uvedení opery zaštítilo Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze. "První znění této opery ve verzi pro klavír, sólisty a sbor je dochováno v dobovém tisku v Muzeu hudby v Praze. Upozornila mě na něj hudební vědkyně Michaela Freemanová, která se tímto tématem dlouhodobě zabývá. Děj je opravdu úchvatný, je to skutečně jedna z mála oper, která má skvělé libreto a hudba tak skvěle vystihuje jeho nuance v náladě a psychologii“, říká umělecká vedoucí projektu Alena Hönigová. "Uvést tuto operu v provizorních podmínkách na zámku Jezeří je výzva, ale moc se na ni těším, už kvůli spolupráci se sólisty jako je Marcus Niedermeyr, Anna Hlavenková, Jaromír Nosek nebo Dorka Pavlíková. Diváci by asi neměli čekat od našeho provedení nějaké morální drama, ale pohádkovou podívanou s pohledem plným porozumění a někdy i humoru na tužby a záměry hlavních postav," dodává režisér inscenace Miroslav Rovenský. Jednotné vstupné 150 Kč. Rezervace/prodej vstupenek na pokladně zámku Jezeří (tel: 724 326 031). Bližší informace na www.hudebniletovjezeri.cz. Kontakt: MgA. Alena Hönigová, ředitelka festivalu, e-mail: honigova@hotmail.com, tel: 777 644 737 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.