Mladík na prahu dospělosti vyprodal Filharmonii

Datum: 15.06.2016
Hradec Králové 15. června (PROTEXT) - Osmnácté narozeniny oslaví talentovaný klavírista Matyáš Novák v pondělí 20. června od 19:30 hod. před vyprodaným sálem Filharmonie Hradec Králové. Připravuje program s překvapením a zahraje na nástroj světové úrovně ANT. PETROF 275. ...
Hradec Králové 15. června (PROTEXT) - Osmnácté narozeniny oslaví talentovaný klavírista Matyáš Novák v pondělí 20. června od 19:30 hod. před vyprodaným sálem Filharmonie Hradec Králové. Připravuje program s překvapením a zahraje na nástroj světové úrovně ANT. PETROF 275. "Podrobný program večera zůstane tajemstvím. Prozradím jen, že zazní skladby, které hraji již delší dobu, ale i díla, jež uslyšíte v mém podání poprvé,“ slibuje Matyáš a dodává: "Budu moc rád, když se s Vámi budu moci podělit o radost, kterou mi přináší hudba.“ Pro účely narozeninového koncertu zapůjčí společnost PETROF klavír ANT. PETROF 275. Jedná se o první nástroj této prémiové značky a je vlajkovou lodí celé produkce firmy PETROF. Po pětiletém vývoji a dvouletém testování přinesl do klavírnického řemesla řadu inovací i patentů. Jeho kouzlo již objevila celá řada světových pianistů - Kirill Gerstein, Richard Clayderman, Antonio Formaro a mnoho dalších. Pianisty je nejvíce ceněn jeho romantický, kulatý, bohatý a inspirativní zvuk. "Je to úchvatný nástroj, jeden z nejlepších klavírů, na které jsem v poslední době hrál,“ potvrzuje Matyáš Novák. Matyáš Novák, rodák z Hradce Králové, patří již od útlého dětství k nadaným dětem, které dokážou svůj talent rozvíjet dlouhodobě a mnohovrstevnatě. Na klavír začal hrát na vlastní žádost v pěti letech. Na jeho uměleckém rozvoji se podíleli M. Vlčková, J. Turková, M. Langer a I. Kahánek. V současné době je žákem Jitky Fowler Fraňkové, profesorky Konzervatoře Pardubice. Od září 2013 je rovněž studentem klavírní akademie Incontri col Maestro v italské Imole ve třídě prof. Vovky Ashkenazyho. Zároveň navštěvuje hodiny klavírní improvizace a skladby u Jiřího Pazoura, pedagoga Pražské konzervatoře. Matyáš je vítězem řady národních i mezinárodních soutěží (naposledy absolutním vítězem klavírní soutěže pro mladé talenty v Larnace, v roce 2015 laureát Concertina Praga v kategorii DUO aj.). Jako sólista vystoupil s Filharmonií Brno, Komorní filharmonií Pardubice, komorním orchestrem Quattro, Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně a opakovaně s Filharmonií Hradec Králové. Matyáš koncertuje doma i v zahraničí (Německo, Rakousko, Polsko, Lucembursko, Španělsko), absolvoval dvě veleúspěšná turné v Číně. Je vyhledávaným komorním hráčem a korepetitorem, velkým znalcem a milovníkem železniční dopravy, chová a šlechtí drůbež. www.agenturajd.cz pr@agenturajd.cz Kontakt: Štěpánka Šoupalová tel.: 732 23 01 23 e-mail: pr@agenturajd.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.