V Praze bude slavnostně předán pohár Bořka Šípka "Křídla pro budoucnost"

Datum: 25.05.2016
Praha 25. května (PROTEXT) - Vítězi 1. ročníku mezinárodní architektonické soutěže Inspireli Awards bude slavnostně předán v Praze pohár "Křídla pro budoucnost", jehož autorem je prof. Bořek Šípek. Za účasti ministryně školství, mládeže a tělovýchovy České...
Praha 25. května (PROTEXT) - Vítězi 1. ročníku mezinárodní architektonické soutěže Inspireli Awards bude slavnostně předán v Praze pohár "Křídla pro budoucnost", jehož autorem je prof. Bořek Šípek. Za účasti ministryně školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Kateřiny Valachové se bude 30. května 2016 v 18 hodin v atriu Fakulty architektury ČVUT v Praze konat slavnostní předání putovního poháru Jakubu Hoffmannovi, vítězi 1. ročníku soutěže Inspireli Awards 2015. Ispireli Awards je mezinárodní talentová soutěž určená architektům a designérům do věku 35 let. Je součástí celosvětového projektu INSPIRELI, za kterým stojí čeští a slovenští tvůrci. Jedním z nich byl do své smrti 13. února 2016 i světoznámý architekt a designér prof. Bořek Šípek, který je současně autorem putovního poháru "Wings to the Future (Křídla pro budoucnost)". Výhercem historicky prvního ročníku soutěže je posluchač fakulty architektury ČVUT Jakub Hoffmann. Absolvoval studijní pobyt na Alto University ve Finsku. Tam se zrodil jeho vítězný návrh pavilonu pro Finské museum architektury v Helsinkách, kterým oslovil mezinárodní porotu Inspireli Awards. Organizátoři soutěže uvádějí, že na světě je více než 1000 univerzit zaměřených na architekturu a design. "V roce 2015 se nám podařilo oslovit více než 250 soutěžících ze 45 univerzit ve 25 zemích a to se bavíme jen o prvním ročníku," vysvětluje prezident soutěže a spoluzakladatel projektu INSPIRELI Karel Smejkal. "V letošním roce očekáváme výrazný nárůst počtu účastníků. Je to především proto, že studenti a absolventi na celém světě získají prostřednictvím INSPIRELI AWARDS jedinečnou příležitost prezentovat své práce široké a odborné veřejnosti. Zdarma, jednoduše a efektivně." O PROJEKTU: INSPIRELI je projekt celosvětové sociální sítě o architektuře a bydlení pro odborníky i širokou veřejnost. Uživatelé si prohlíží, sdílejí a komentují tisíce fotografií, komunikují a navazují kontakty. INSPIRELI tímto způsobem nabízí ideální platformu pro prezentaci prací architektů a designérů firmám i koncovým zákazníkům, kteří mohou tvůrce prostřednictvím profilů i přímo oslovovat. Kontakt Ing. Karel Smejkal, Ph.D. ředitel soutěže Inspireli Awards www.inspireli.com smejkal@inspireli.com +420 777 234 012 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.