Mistr architektury I.M. Pei slaví své 99. narozeniny

Datum: 25.04.2016
New York 25. dubna (PROTEXT/PRNewswire) - /NYR.com/ - Světoznámý architekt I.M. Pei oslavuje 26. dubna své 99. narozeniny. Ieoh Ming Pei se narodil v čínském Guangzhou v roce 1917 jako syn známého bankéře. Přestěhoval se do New Yorku, aby mohl studovat architekturu a tam si také v roce...
New York 25. dubna (PROTEXT/PRNewswire) - /NYR.com/ - Světoznámý architekt I.M. Pei oslavuje 26. dubna své 99. narozeniny. Ieoh Ming Pei se narodil v čínském Guangzhou v roce 1917 jako syn známého bankéře. Přestěhoval se do New Yorku, aby mohl studovat architekturu a tam si také v roce 1955 založil svou první architektonickou firmu. Pei se proslavil projektem budovy Bank of China v Hongkongu a pyramidy před pařížským Louvrem. Mnohé z jeho nejslavnějších budov se nachází ve Spojených státech, jako například hotel Four Seasons na 57. ulici v New Yorku, knihovna Johna F. Kennedyho v Bostonu, Národní galerie umění - východní budova ve Washingtonu a Rokenrolová síň slávy v Clevelandu. Tyto prosvětlené stavby vynikají svou majestátností a čistým tvary. Jediným obytným domem na seznamu děl I.M. Peie je tzv. Centurion Condominium na 56. západní ulici č. 33 v samém srdci Manhattanu. Mistr ho naprojektoval v roce 2008 spolu se svými syny, kteří s ním spolupracují ve společnosti Pei Partnership Architects. Obytný dům Centurion Condominium je považován za jeden z nejvýznamnějších architektonických počinů a za exkluzivní newyorskou adresu. Byty jsou v něm již téměř vyprodané, kromě nádherného ateliérového bytu. "Kromě toho máme v tomto domě občas k dispozici také byt k opětovnému prodeji, kde prodejní cena začíná na 2,5 milionech USD," uvedl exkluzivní makléř Thomas Guss ze společnosti New York Residence, Inc. Toto bydlení obsahuje služby jako 24hodinovou recepci, vrátného, fitness centrum a soukromý vodopád tvořící součást vstupní haly. Pro ty, kdo zatouží investovat do silného realitního trhu v New Yorku a přidat do sběratelského portfolia takovýto poklad, je k dispozici prohlídka na webových stránkách www.NYR.com nebo můžete zaslat e-mail na adresu Thomase Gusse na TG@NYR.com, případně můžete volat na telefonní číslo +1 (212) 888-5633. I.M. Pei vyjádřil, že tato budova má pro něj významný emocionální náboj z důvodu osobnímu vztahu k projektu a jeho lokalitě. Centurion se nachází nedaleko Central Parku a nejluxusnějších obchodů na Páté Avenue. Pei, momentálně nejslavnější žijící architekt na světě, má za sebou již 70 let průlomové práce v oblasti architektury na mnoha místech světa. „Pro mne zůstává New York nejvíce vzrušujícím městem na světě. Pulzuje v něm život, který se odráží právě v jeho architektuře," uvedl Pei. Kontakt: Thomas Guss +1.212.360.7000 TG@NYR.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.