Aukce uměleckých děl českého poválečného a současného umění

Datum: 25.11.2015
Praha 25. listopadu (PROTEXT) - Dne 26. listopadu 2015 od 18:30 pořádá Art Consulting Contemporary ve spolupráci s Hauch Gallery v Topičově salonu aukci uměleckých děl českého poválečného a současného umění. Díla více než sedmi desítek umělců několika generací byla...
Praha 25. listopadu (PROTEXT) - Dne 26. listopadu 2015 od 18:30 pořádá Art Consulting Contemporary ve spolupráci s Hauch Gallery v Topičově salonu aukci uměleckých děl českého poválečného a současného umění. Díla více než sedmi desítek umělců několika generací byla do aukce vybrána koncepčně, jako snaha pořadatelů o zmapování nejdůležitějších momentů druhé poloviny dvacátého století a o vyzdvižení jejich klíčových autorů, kteří patří k respektovaným a uznávaným osobnostem nejen na české výtvarné scéně. Aukční katalog je proto řazen chronologicky a z velké části podle uměleckých hnutí, jež jsou představena odbornými texty o historii vzniku a pozadí jednotlivých skupin. Početně je například v aukci díly zastoupen umělecký spolek Šmidrové, UB 12, Máj či skupina Křižovatka. Napříč těmito uskupeními přinášíme pro ucelený výběr také díla klasiků, jako je například obraz české umělkyně Toyen nebo Magdaleny Jetelové. Objevují se i nejmladší autoři - Jan Poupě, Michaela Maupicová, Evžen Šimera a mnozí další. Tito autoři pak naznačující určité principy současného umění. Umělecká díla nabízená do aukce a uvedená v tomto katalogu budou vystavována v Topičově salonu, který je provozován společností 1. Art Consulting Brno - Praha. Dne 25. listopadu se v 18 hodin koná komentovaná prohlídka za účasti několika autorů a odborného komentáře renomovaného historika umění PhDr. Karla Srpa. Tato prohlídka spolu s katalogem usnadní zájemcům orientaci v umění daného období. Celý katalog je k dispozici v digitální podobě na www.acb.cz Fotografie v tiskové kvalitě na www.acb.cz/tisk Kontakt: Jan Třeštík z Hauch Gallery email: j.trestik@gmail.com ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.