Fotoreportér ČTK Roman Vondrouš získal v soutěži Czech Press Photo 2015 první cenu v kategorii Každodenní život

Datum: 12.10.2015
Praha 12. října (PROTEXT) - První místo v kategorii Každodenní život získal dnes v soutěži Czech Press Photo 2015 za snímky Havana Cars fotoreportér ČTK Roman Vondrouš. Ve vítězné sérii zachytil letité americké automobily v ulicích kubánského hlavního města. "První...
Praha 12. října (PROTEXT) - První místo v kategorii Každodenní život získal dnes v soutěži Czech Press Photo 2015 za snímky Havana Cars fotoreportér ČTK Roman Vondrouš. Ve vítězné sérii zachytil letité americké automobily v ulicích kubánského hlavního města. "První ceny za tuto sérii si vážím především proto, že barevný subjektivní dokument patří vedle sportovní fotografie mezi mé nejoblíbenější fotografické žánry. A automobiloví veteráni na mě v Havaně dýchli silnou nostalgickou atmosférou," komentoval ocenění Vondrouš. Roman Vondrouš patří mezi naše přední fotoreportéry, v soutěži Czech Press Photo pravidelně získává významná ocenění již od roku 2004. Jeho zatím největším úspěchem je první místo v mezinárodní soutěži World Press Photo 2013 v kategorii Sport za sérii fotek z Velké pardubické. Od října tohoto roku vede Vondrouš v Akademii ČTK kurz Kreativní fotografie. Cenu Nikon Sport Awards za výjimečnou fotografii vypjaté sportovní akce si odnáší fotoreportér ČTK David Taneček za snímek ze série Evropské hry Baku 2015. Fotografií roku se v soutěži Czech Press Photo 2015 stal snímek Jana Zátorského z Mladé fronty Dnes s tématem uprchlíků na hranici mezi Maďarskem a Srbskem. Ceny 21. ročníku Czech Press Photo budou předány 19. listopadu v Brožíkově síni Staroměstské radnice v Praze. Kontakt pro více informací: Petr Mlch, Fotobanka ČTK
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.