V Praze 16.-19.7. vystoupí 40 pěveckých sborů

Datum: 13.07.2015
Praha 13. července (PROTEXT) - Ve dnech 16.-19.7.2015 pořádá festivalová kancelář Millennium Travel další ročník festivalu Pražské letní zpěvy. Tento rok se akce zúčastní téměř 40 pěveckých sborů z celé Evropy. Festival tak oživí pražskou kulturní nabídku v letním čase. ...
Praha 13. července (PROTEXT) - Ve dnech 16.-19.7.2015 pořádá festivalová kancelář Millennium Travel další ročník festivalu Pražské letní zpěvy. Tento rok se akce zúčastní téměř 40 pěveckých sborů z celé Evropy. Festival tak oživí pražskou kulturní nabídku v letním čase. Veřejnost i zahraniční návštěvníci se budou moci zaposlouchat do finských, polských a litevských lidových písní. Zazní i skladby v katalánštině. Zážitkem určitě budou gospely italského pěveckého sboru White Lily Gospel Singers z Jižních Tyrol. Ženský folklórní sbor Il Coro delle Mondine di Novi z italské Modeny interpretuje písně, které už generace jejich babiček zpívaly při práci na poli. Snaží se uchovávat tradice a v jejich podání jsou tradiční písně stále živé. Smíšený sbor “Žemyna” z města Jonava v Litvě posluchačům představí folklórní písně a nádherně vyšívané kroje. Kostelní sbory Schola Cathedralis Thoruniensis z polské Toruně a Grupo Coral Litúrgico S?o Martinho do Campo z Portugalska se specializují na náboženské skladby. Vystoupí i několik dětských pěveckých sborů, např. chlapecký sbor Ynnin Pojat z Finska či Aviso z Maďarska. Zveme Vás i na vystoupení vynikajícího maďarského pěveckého mužského sboru Bartók Béla z Pécse, ověnčeného několika mezinárodními cenami. Vyvrcholením festivalu bude společný koncert všech zúčastněných sborů - poté, co sbory vystoupí samostatně, vytvoří všichni zpěváci jeden velký sbor o téměř 1300 hlasech a v sobotu 18.7. mezi 16.30-17.30 h zazpívají na Ovocném trhu. Vystoupení souborů se uskuteční na několika místech v centru Prahy – v kostelech U Salvátora v Salvátorské ulici, v kostele Sv. Martina ve Zdi v Martinské ulice, v kostele sv. Klimenta v Klimentské ulici a i v kostele Sv. Jiljí v Jilské ulici. Akce je přístupná pro všechny diváky zdarma. Program festivalu naleznete na: http://www.praguefestival.cz/summer-choral/time-schedule-2015/ KONTAKT: Taťána Sochorová tisková mluvčí festivalu Millennium Travel, Zahradníčkova 20c 150 00 Praha 5 Telefon: 607 552731, 602 686820 Email: tania@praguefestival.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.