Výstava fotografií České tiskové kanceláře připomene 10 let v EU

Datum: 15.04.2014
Praha 15. dubna (PROTEXT) - Desáté výročí vstupu České republiky do Evropské unie připomíná výstava unikátních velkoformátových fotografií ČTK pod širým nebem, kterou ode dneška pořádá zastoupení Evropské komise v ČR. Fotografie zachycují zásadní okamžiky desetiletého...
Praha 15. dubna (PROTEXT) - Desáté výročí vstupu České republiky do Evropské unie připomíná výstava unikátních velkoformátových fotografií ČTK pod širým nebem, kterou ode dneška pořádá zastoupení Evropské komise v ČR. Fotografie zachycují zásadní okamžiky desetiletého období od vstupu České republiky do Evropské unie. Venkovní výstava se koná od 14. dubna do 30. dubna v Praze na Kampě. Poté se v květnu přestěhuje na Letnou a v červnu na piazzetu Národního divadla. Vybrané fotografie budou vystaveny i v Evropském domě v Jungmannově ulici a v prostorách Ministerstva zahraničních věcí ČR dne 8. května 2014. Obě expozice budou k vidění i v dalších městech ČR ve spolupráci s informační sítí Europe Direct v průběhu roku 2014. Například v červenci by měly být v Hradci Králové, v srpnu v Plzni a v září v Liberci. "Ve spolupráci s Evropskou komisí jsme vybírali fotografie z archivu ČTK za uplynulých více než deset let. Vedle řady snímků z oficiálních událostí zachycujících významné politické momenty jsme rádi zařadili i fotografie dokumentující každodenní život v zemích unie," řekl šéfredaktor Fotobanky ČTK Petr Mlch, jehož tým výstavu připravil. Návštěvníci uvidí fotografie od vstupu ČR do EU až po dnešek. Kromě oslav samotného vstupu zachycují snímky volby do Evropského parlamentu, Václava Havla při projevu ke dvacátému výročí pádu železné opony v listopadu 2009, okamžiky z českého předsednictví unii včetně představení Entropy Davida Černého, protesty zemědělců nebo okamžik, kdy po nástupu současného českého prezidenta Miloše Zemana byla na Pražském hradě vztyčena vlajka EU. Kontakt: mluvci@ctk.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.