Anlet vydal knižně životní příběh generála Jaroslava Klemeše

Datum: 12.12.2013
Praha 12. prosince (PROTEXT) - Anlet vydal knižně životní příběh brigádního generála Jaroslava Klemeše Poslední parašutista je název knihy o posledním žijícím parašutistovi československé zahraniční armády z období 2. světové války, který byl vysazen na území Protektorátu...
Praha 12. prosince (PROTEXT) - Anlet vydal knižně životní příběh brigádního generála Jaroslava Klemeše Poslední parašutista je název knihy o posledním žijícím parašutistovi československé zahraniční armády z období 2. světové války, který byl vysazen na území Protektorátu jako člen paradesantního výsadku Platinum-Pewter. Kniha vznikala v průběhu let 2012-2013 a autor v ní veřejnosti předkládá živé svědectví člověka, který prošel záhy po dosažení dospělosti hrůzami druhé světové války, překonal smutek ze ztráty nejbližších a brzy poté, co se podílel na osvobození republiky od nacismu, se dostal do soukolí ještě horší totality. Byl vězněn a mučen v komunistických lágrech, sledován státní bezpečností, perzekvován, a to bez jakékoli možnosti se hájit či být osvobozen. Až rok 1989 mu vrátil svobodu a důstojnost člověka i vojáka. V knize čtenář najde také zajímavá fakta z výcviku našich vojáků ve Velké Británii, množství archivních dokumentů týkajících se Jaroslava Klemeše, jeho výsadku i domácích spolupracovníků - odbojářů, z nichž některé nebyly dosud publikovány, informace o osudech jeho spolubojovníků i svědectví o krutosti padesátých let 20. století v bývalém Československu. Novináře si dovolujeme pozvat na křest knihy, který se uskuteční 16. 12. 2013 v 15.00 hodin v Domově péče o válečné veterány ÚVN, pavilon B1, III. patro, U vojenské nemocnice 1, Praha 6. Další informace a akreditace pro účast na křtu: Jindra Svitáková e-mail: jsvitakova@anlet.cz tel.: 604 206 677 http://www.anlet.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.